Ministerul Fondurilor Europene vrea sa isi finalizeze sistemul electronic cu experti de analiza de business IT care au facut stiinte politice
Ministerul Fondurilor Europene vrea sa cumpere servicii de consultanta de la privati pentru asistarea propriilor angajati in dezvolarea si desemnarea sistemelor electronice de gestionare a banilor europeni. MFE vrea un operator economic care sa puna la dispozitie experti de analiza de business IT care sa fi absolvit, de exemplu, studii superioare de stiinte politice sau administrate publica.
MFE a publicat, in 24 august, un anunt prin care cere oferte in vederea unei achizitii directe de „servicii pentru sprijinirea finalizarii procesului de desemnare in contextul finalizarii cerintelor pentru aplicatiile informatice”.
Valoarea estimata a contractului este de 130.075 lei fara TVA, la o perioada de prestare a serviciilor de 63 de zile lucratoare.
Contractul de prestari servicii ar urma sa fie incheiat pentru dezvoltarea aplicatiilor informatice SMIS2014+ si MySMIS2014, care sunt realizate de Serviciul de Telecomunicatii Speciale, pe baza specificatiilor tehnice furnizate de catre MFE.
Ministerul Fondurilor Europene spune ca a alocat resurse umane pentru dezvoltarea sistemelor informatice, activitate aflata in responsabilitatea Directiei IT si Coordonare SMIS (DITCS) din componenta sa.
Cu toate astea, s-au acumulat intarzieri in dezvoltarea sistemelor.
„Avand in vedere urgenta finalizarii procesului de desemnare, ceea ce impune recuperarea decalajelor legate de sistemul informatic, activitatea de analiza si dezvoltare se desfasoara in paralel, in ritm accelerat” – se arata in documentatia MFE pentru achizitie.
Firma care ar urma sa fie contractata va oferi servicii pentru „sustinerea activitatii de analiza care se desfasoara cu resursele interne MFE, in mod deosebit prin stabilirea de fluxuri unice si roluri pentru acele componente ale aplicatiilor informatice care nu sunt detaliate la momentul demararii contractului”.
Firma care va castiga contractul va trebui sa livreze un raport de analiza care sa furnizeze informatii privind procesul de transpunere a procedurilor specifice programelor operationale prin care Romania atrage banii europeni.
De asemenea, analiza trebuie sa cuprinda definitivarea procedurilor si descrierii de sistem cu integrarea elementelor de utilizare a aplicatiilor informatice.
Printre altele, firma va trebui sa puna la dispozitie experti in analiza de business IT. Acestia trebuie sa fie absolventi de studii superioare cu profil informatica sau de matematica, dar sunt acceptati si cei care au facut doar stinte politice sau administratie publica sau stiinte economice, de exemplu – se arata in documentatia MFE.
De asemenea, firma trebuie sa aiba media cifrei de afaceri globale pe ultimii trei ani financiari incheiati (2013, 2014, 2015) de cel putin 260.000 lei sau echivalentul in moneda nationala a ofertantului (daca este o firma straina).
Reamintim ca desemnarea sistemelor informatice de gestionare a banilor europeni este una dintre conditiile pentru ca Romania sa poata primi anumite fonduri europene de la Bruxelles.