Sari direct la conținut

Ministrul Valerian Vreme le-a dat sarcina suplimentara consilierilor sa analizeze toate informatiile pe tema posibilei preluari a UPC de catre RCS&RDS

HotNews.ro
Valerian Vreme, ministrul MCSI, Foto: AGERPRES
Valerian Vreme, ministrul MCSI, Foto: AGERPRES

Trei consilieri personali ai ministrului Comunicatiilor, Valerian Vreme, au primit saptamana trecuta sarcina suplimentara de a superviza si a informa la nivel intern asupra posibilei preluari a UPC de catre RCS&RDS, a declarat joi pentru HotNews.ro ministrul. Aflat joi la Bistrita, ministrul Valerian Vreme a declarat, citat de Mediafax, ca „la minister s-a creat o comisie care monitorizeaza aceasta achizitie”.

  • „Trei consilieri au primit saptamana trecuta aceasta sarcina suplimentara din partea mea sa supervizeze acest proces de achizitie. Am format aceasta comisie ca sa ma informeze tot timpul ce se intampla pe aceasta tema a preluarii de catre RCS a actiunilor UPC. Ca sa fim informati, nu ca sa actionam deoarece competenta pe acest domeniu apartine Consiliului Concurentei si ANCOM”, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Valerian Vreme, fara a mentiona daca are informatii solide ca aceasta achizitie ar putea avea loc.

Declaratia vine dupa ce tot joi, ministrul a declarat la Bistrita, citat de Mediafax ca: „La minister s-a creat o comisie care monitorizeaza aceasta achizitie. Noi nu avem competenta in acest sens. Exista Consiliul Concurentei si Agentia Nationala pentru Comunicatii. Noi vom asigura doar asistenta tehnica necesara pentru Consiliul Concurentei (CC) cand vom fi solicitati”.

  • Saptamana trecuta, ministrul Vreme a spus ca nu crede ca o astfel de tranzactie va duce la monopol pe piata TV

De notat ca saptamana trecuta, ministrul si-a exprimat parerea ca o astfel de tranzactie nu ar crea un monopol in piata serviciilor TV.

  • „Nu cred ca ar duce-o in pozitie de monopol, piata de telecomunicatii si televiziune e destul de echilibrata la ora actuala in Romania. Dar orice tendinta de monopol va fi tratata serios de institutiile statului, pentru ca cetateanul sa nu fie afectat”, a spus acesta, citat de Mediafax.

Saptamana trecuta, atat Catalin Tolontan, pe blogul sau cat si ZF, ulterior, au informat pe baza unor surse din piata, ca RCS&RDS negociaza cumpararea UPC.

Contactati de HotNews.ro, oficialii RCS&RDS si ai UPC nu au dorit sa comenteze aceste informatii. De asemenea oficialii Consiliului Concurentei si ai autoritatii de reglementare in Comunicatii (ANCOM) contactati de HotNews.ro au mentionat ca nu au primit oficial nici o notificare privind o astfel de tranzactie.

Ramane de vazut daca se va produce aceasta fuziune si daca da, ce active vor fuziona. O fuziune totala intre RCS&RDS si UPC ar duce la aparitia unui gigant telecom care ar avea circa patru milioane de utilizatori pe piata de servicii TV (raportat la un total de 5,73 milioane abonati TV in Romania la jumatatea lui 2010), circa 1,4 milioane utilizatori la serviciile de internet fix, peste 1,44 milioane utilizatori de telefonie fixa si peste 1,1 milioane de utilizatori de telefonie mobila.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro