Sari direct la conținut

​[P] Cât durează o mașină de spălat? Sfaturi pentru a-i prelungi durata de viață utilă

Smile Media
Masina de spalat, Foto: Unsplash.com
Masina de spalat, Foto: Unsplash.com

Cu toții ne-am întrebat cu siguranță: cât durează o mașină de spălat și cum să-o prelungim durata de viață utilă? Să recunoaștem: mașinile de spălat nu durează pentru totdeauna, deși, datorită progreselor tehnologice, suntem capabili să facem mașini de spălat care sunt din ce în ce mai eficiente și care ne ușurează viața. Și cu o întreținere eficientă și o utilizare adecvată, îi putem extinde durata de viață utilă mai mult decât ne imaginăm, deoarece acest lucru nu depinde doar de producător.

Cât durează o mașină de spălat?

Durata de viață utilă a unei mașini de spălat depinde foarte mult de utilizarea acesteia, de tehnologia și designul său. Cu toate acestea, potrivit unui studiu realizat de Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU), durata medie de viață a unei mașini de spălat este estimată la 11 ani și 3 luni, deși există modele care ating 16 ani de viață, în timp ce altele nu ajung nici la 9 ani.

Cum se întreține o mașină de spălat?

Spălările continue, în special cele efectuate cu programe scurte și apă rece, pot scurta durata de viață a unei mașini de spălat. În plus, utilizarea excesivă a detergenților și a varului în apă poate face ca eficiența mașinii de spălat să scadă odată cu trecerea anilor. Și este chiar posibil să apară murdărie sau mirosuri rele. Din acest motiv, este foarte important să întreții corect mașina de spălat, astfel încât eficiența sa să fie întotdeauna cât mai mare posibil.

Deși utilizarea produselor specifice la fiecare spălare ajută la menținerea mașinii de spălat curate și în stare bună mult mai mult timp, este de asemenea important să faci o curățare generală a acestui aparat cel puțin o dată pe lună. Pentru a face acest lucru, mai jos, îți oferim o serie de sfaturi despre cum să întreții corect o mașină de spălat:

• Un pas fundamental pentru întreținerea corectă a mașinii de spălat este curățarea filtrului. Pentru a face acest lucru, cel mai bine este să golești apa pe care o conține tubul de scurgere și apoi să scoți filtrul pentru a îndepărta resturile de murdărie. În cele din urmă, când îl consideri curat, pune-l înapoi așa cum a fost.

• Apoi va trebui să cureți sertarul pentru detergenți și sertarul de dedurizare. Pentru a face acest lucru corect, scoate sertarul de pe mașina de spălat și spală-l în apă caldă. Nu uita să cureți murdăria acumulată în cutie, la fiecare două săptămâni.

• Va trebui să îndepărtezi murdăria acumulată atât pe garnitura de cauciuc, cât și pe exteriorul mașinii de spălat.

• De asemenea, va trebui să cureți regulat tamburul. Pentru aceasta poți utiliza programul de curățare a tamburului mașinii de spălat sau, în caz contrar, aplică un program de spălare la temperaturi ridicate, peste 60 ° C.

Cum să prelungești durata de viață a mașinii de spălat

Mașina de spălat este un aparat excelent care ne este prieten de mulți ani și, dacă îl îngrijești corect, poate fi chiar mai mult. Știi cum? Îți oferim câteva sfaturi care nu te vor costa nimic să le încorporezi în rutina de spălare și care îți vor permite să prelungești durata de viață a mașinii de spălat:

Nu pune prea multe haine: Încărcarea excesivă a tamburului mașinii de spălat nu facilitează deplasarea acestuia. De fapt, ar slăbi prematur părțile și componentele implicate în ciclul de spălare. În plus, hainele nu sunt spălate la fel de eficient și există mai multe fricțiuni între haine și, prin urmare, mai multe deteriorări.

Ai grijă la obiecte: nu uita să verifici buzunarele hainelor pe care urmează să le pui în mașina de spălat pentru a îndepărta monedele, hârtiile sau orice altceva care ar putea aluneca pe canalul de scurgere sau orice orificiu din tambur. De asemenea, dacă ai de gând să speli articole mici de îmbrăcăminte sau cu inserții metalice sau ceva material dur, te sfătuim să le pui într-o plasă pentru a preveni prinderea lor pe pereții mașinii de spălat.

Utilizează cantitatea potrivită de detergent: în general, avem tendința de a merge prea departe atunci când vine vorba de adăugarea de detergent, deoarece credem că, cu cât este mai mult, cu atât hainele vor fi mai curate. Dar, făcând acest lucru, se generează prea multă spumă, care ajunge să se transforme în murdărie acumulată în mașina de spălat. De asemenea, implică o cheltuială suplimentară de apă, deoarece excesul de săpun trebuie îndepărtat, clătind mai mult timp.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro