Sari direct la conținut

Pasajul Doamna Ghica va fi deschis în două săptămâni. Nicușor Dan: Nu se va rezolva mare lucru

HotNews.ro
Pasaj Doamna Ghica 3, Foto: HotNews/Catiusa Ivanov
Pasaj Doamna Ghica 3, Foto: HotNews/Catiusa Ivanov

​După trei ani de întârzieri, lucrări amânate de nenumărate ori și trafic infernal, pasajul Doamna Ghica ar urma să fie dat în folosinţă peste aproximativ două săptămâni. Anunțul a fost făcut de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care spune însă că pasajul nu rezolvă problema structurală a traficului.

  • „Oraşul este complicat şi ca să rezolvi o problemă de structură a oraşului trebuie să acţionezi structurat. Nu mai merge să pui un pod aici, un pod acolo.
  • În două săptămâni o să dăm drumul la podul de Doamna Ghica. Am muncit mult acolo. Nu o să rezolvăm mare lucru. Adică în intersecţia aceea se va circula mai bine, dar oamenii vor trece şi se vor bloca în intersecţia următoare.
  • Ce trebuie noi să facem este: să dezvoltăm transportul în comun, să reparăm toate liniile de tramvai, să aducem tramvaie noi, o să mai vină 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze din fonduri europene sau din Fondul nostru naţional de mediu”, a declarat Nicușor Dan, luni, la B1Tv, conform Agerpres.

Nicuşor Dan a vorbit și despre cele zece drumuri radiale, care vor realiza legătura unor artere din Capitală cu Autostrada de Centură. Proiectul este implementat în parteneriat cu CJ Ilfov.

„Este la stadiul de studii de fezabilitate. Până când o să îl avem în teren o să mai dureze trei-patru-cinci ani. (…) O să fie zece astfel de ieşiri până în Autostrada de Centură, astfel încât dacă vrei să mergi dintr-un cartier în altul, o să poţi să ieşi în Autostrada de Centură, unde o să ai viteză mare şi să reintri în oraş”, a spus el.

Pasajul de la Doamna Ghica este făcut de Primăria Capitalei, constructorul fiind Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane.

Lucrările la pasajul de la Doamna Ghica au început în 2018 și aveau termen de finalizare mai 2020. Pasajul este făcut de Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 2 contribuind cu o parte din bani. Pasajul este prevăzut cu două benzi pe sens. Are o lungime de 216 m, iar rampele de acces au lungimi de 96 m. Valoarea lucrărilor de proiectare și execuție a fost estimată la 110.034.377,95 lei fară TVA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro