Sari direct la conținut

Ponta despre negocierile cu troica de finantatori: Din ce in ce mai mult, pozitiile cele mai dificile, mai rigide, sunt ale Comisiei Europene, nu ale FMI / Nu mai avem nevoie de un nou acord din 2015

HotNews.ro

Premierul Victor Ponta a declarat intr-un interviu pentru Realitatea.net ca Romania nu mai are nevoie de un nou acord cu troica de finantatori FMI – Comisia Europeana – Banca Mondiala dupa expirarea celui in vigoare pana in martie. Intrebat despre conflictul cu FMI, Ponta a spus ca „din ce în ce mai mult, pozițiile cele mai dificile, mai rigide, sunt ale Comisiei Europene nu ale FMI”.

Reamintim ca Executivul si troica de finantatori internationali s-a contrat in ultimele zile pe tema deficitului bugetar pentru 2015, potrivit informatiilor facute publice de ministrul Bugetului, Darius Vilcov.

Declaratia completa a lui Victor Ponta despre relatia cu FMI si Comisia Europeana:

  • Cu FMI lucrurile stau în felul următor. Se încheie acordul în 2015, nu mai avem nevoie de un nou acord pentru că chiar suntem o economie mult mai solidă și fiscal-bugetar stăm foarte bine. Din ce în ce mai mult, pozițiile cele mai dificile, mai rigide, sunt ale Comisiei Europene nu ale FMI. Or Comisia Europeană rămâne după ce nu mai avem acordul, iar ceea ce pe mine mă deranjează și cred că e o mare slăbiciune a României care poate fi îndreptată din ianuarie este faptul că noi nu avem nicio influență pe plan european. Adică Franța face deficit 4.7, face la anul 4.8. Polonia în faimosul MTO și-a făcut restructurarea deficitului pe o perioadă mult mai lungă decât România deși sunt mai puternici economic. Noi nu am existat și nu existăm nici azi.  Dintr- uriașă slăbiciune. Eu nu stau la masă. De fiecare dată mi-am sunat prietenii premieri să-i întreb ce s-a discutat la Consiliul European.  Vă dau un exemplu. Cred că acum pe 17-18 e Consiliu. Se discută lucruri importante: faimosul plan al lui Junker, cu 300 de miliarde, care nu există deocamdată, se discută problema de ce unora le dai voie nu să iasă din MTO, ci să iasă din 3%. Noi suntem pe locul doi după Germania, la reducerea deficitului. Pe 17-18 nu o să fie nici președintele Iohannis, nici eu care trebuie să aplic. O să fie un dom care de acolo pleacă direct acasă. Noi suntem țara cea mai divizată pe plan european. Nu am fost niciodată uniți”.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro