Sari direct la conținut

Posta Romana vrea sa ia un credit de 60 milioane de lei in vederea finantarii pentru capital de lucru

HotNews.ro
Posta Romana, sediu central, Foto: Posta Romana
Posta Romana, sediu central, Foto: Posta Romana

Posta Romana vrea sa ia un credit in valoare totala de 60 milioane de lei, in vederea finantarii pentru capital de lucru, credit ca va avea o perioada de rambursare 36 luni, potrivit unui anunt de licitatie publicat vineri in Sistemul Electronic de achizitii Publice. Costul creditarii este estimat la peste 10,2 milioane de lei (fara TVA) si va fi finantat din surse proprii.

Pentru acest credit, Posta Romana ofera urmatoarele garantii:

  • ipoteca mobiliara asupra conturilor curente al Postei, prezente si viitoare deschise la banca, cu exceptia sumelor reprezentand drepturi sociale si drepturi salariale
  • ipoteca mobiliara de rang II asupra veniturilor din contractul incheiat cu Ministerul Muncii
  • garantie imobiliara asupra unor imobile din patrimoniul Postei Romane (130% la valoarea acceptata de banca).

Criteriul de atribuire al contractului de creditare este pretul cel mai scazut. La selectarea ofertelor se vor avea in vedere si alte facilitati in derularea contractului (ex: perioada de gratie, modalitate de rambursare).

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 8 ianuarie 2016. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 18 ianuarie 2016. in aceeasi zi va avea loc si sedinta de deschidere a ofertelor.

Posta Romana este detinuta de statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%. Compania detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, insemnand peste 80% din totalul subunitatilor postale care opereaza, in prezent, in Romania. Peste 19 milioane de locuitori beneficiaza de serviciile Postei Romane si peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reteaua postala proprie. Compania a incheiat anul 2014 cu un profit net de 22,8 milioane de lei (5 milioane de euro), dupa cinci ani de pierderi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro