Premierul si reflexele sale autoritare dauneaza climatului investitional. Iarasi dam peste dl. Vevera
Premierul i-a cerut ministrului Economiei sa-l demita pe CEO-ul de la Transelectrica. Transelectrica este o societate cotata la Bursa, statul detine 72%, iar restul de 28% sunt detinue de diferite fonduri de investitii precum si de catre public.
CEO-ul firmei precum si Consiliul de Administratie au o obligatie catre toti actionarii, nu numai catre cel majoritar.
Decizia de intrerupere a contractului de munca a unui CEO este datoria Consiliului de Administratie / Supraveghere a acelei firme. Daca CEO-ul a gresit atat de grav, de ce nu s-a intrunit de urgenta Consiliul de Administratie? Ce au facut membrii numiti de guvern acolo, printre care si faimosul dl. Vevera?
Transelectrica este o firma de importanta nationala, este normal sa existe un interes public imens si este normal ca premierul sa fie ingrijorat.
Insa mecanismele de guvernanta a unei firme trebuie respectate. Nu premierul este CEO-ul firmei! Nu poate premierul sa intervina in afacerile unei firme care are 28% actionariat privat. Premierul se putea plange in mod public de cum e gestionata Transelectrica daca era nemultumit, era apoi de datoria profesionistilor din conducerea Transelectrica sa-si dea seama daca au facut o greseala si cat de ireparabila era greseala si, daca era cazul, ar fi trebuit sa-si dea demisia. Daca membrii Consiliului de Administratie nu sunt profesionisti, trebuie sa ne intrebam de ce a numit statul acolo oameni nepregatiti pentru acel rol.