Radio Europa Liberă a anunțat cine îi va conduce biroul din România după relansarea postului: Sabina Fati
Radio Europa Liberă, ce urmează să-și relanseze serviciul media în țara noastră de la finalul acestui an, a anunțat numirea unui coordonator editorial, scriepaginademedia.ro.
Este vorba despre jurnalista Sabina Fati, fost redactor-șef adjunct la România liberă timp de 11 ani, care a mai colaborat în trecut cu Radio Europa Liberă. Ea va începe colaborarea cu Radio Europa Liberă de la 1 octombrie.
Anunțul numirii a fost făcut printr-un comunicat de presă de conducerea de la Washington a instituției media.
Radio Europa Liberă a anunțat, în iulie, că-și va relansa programele de știri în Bulgaria și România în încercarea de a consolida peisajul mediatic în ambele țări. Radio Europa Liberă a funcționat în cele două țări înainte de aderarea la Uniunea Europeană și NATO. Serviciul pentru Bulgaria s-a încheiat în 2004, iar în România în 2008.
Atunci, președintele RFE / RL Thomas Kent a declarat: „Sperăm în special că acoperirea noastră, realizată de jurnaliștii locali, va contribui la creșterea presei libere, va promova valorile și instituțiile democratice și va informa ambele țări cu privire la locul lor în NATO, UE și alte organizații occidentale. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu mass-media independente locale și cu societatea civilă”.
Oficialii guvernamentali, reprezentanții societății civile și jurnaliștii din ambele țări și-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupția și diviziunea socială le subminează sistemele politice. Începând din decembrie 2018, RFE / RL va oferi rapoarte și analize multimedia în limba bulgară și română și va colabora cu mass-media locală pentru a amplifica proiectele existente care promovează răspunderea publică și dezvăluie știrile false.
Radio Europa Liberă are birouri în Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru și Serbia, dar și un serviciu în limba română pentru Republica Moldova. RFE se bazează pe rețeaua sa de reporteri locali pentru a furniza știri și informații către 26 de milioane de persoane din 20 de țări în care libertatea mass-media este restricționată sau unde o presă profesională nu s-a dezvoltat pe deplin.