Sari direct la conținut

Radoi are probleme grave

Prosport

Căpitanul stelist a jucat cu infiltraţii la Parma, cartilajele genunchiului drept fiind atit de afectate incit există chiar şi posibilitatea să-şi incheie prematur cariera.

In urmă cu citeva zile, ProSport a dezvăluit in exclusivitate faptul că Mirel Rădoi refuză să se pună la dispoziţia doctorului lotului naţional Pompiliu Popescu pentru un consult care să certifice faptul că este inutilizabil la meciul din Armenia.

Steliştii au avansat o versiune oficială, cum că Rădoi este in recuperare după ce au reapărut oarece probleme la genunchiul drept, că totul va fi OK, dar că nu va putea juca in Armenia. Surse din interiorul Stelei susţin insă că de fapt s-a intimplat altceva.

După ce au refuzat să-l opereze pe fotbalist, sperind că acesta se va recupera fără intervenţie chirurgicală, conducătorii din Ghencea l-au forţat pe acesta, care actualmente se află, conform aceloraşi surse, intr-o situaţie foarte delicată.

L-au forţat aiurea

După două luni de absenţă, Mirel a jucat cu FC Naţional. După acest meci, genunchiul său drept nu a rezistat, aşa cum informaseră oficial după partidă steliştii. In loc să-l lase să efectueze o recuperare mai lungă, Zenga l-a forţat insă şi la Parma.

Pentru a putea juca pe “Ennio Tardini”, Rădoi a avut nevoie de infiltraţii. A făcut două, una la antrenamentul oficial şi una la meci. Se pare că decizia de a-i face aceste infiltraţii a fost mai mult decit neinspirată. Cartilajele genunchiului au fost afectate, iar fotbalistul se află intr-o situaţie de neinvidiat.

Rădoi ar putea incheia prematur o carieră care promitea să fie una de excepţie. Tot din această cauză a tergiversat Mirel şi prezentarea la Pompiliu Popescu, nedorind să se ştie ce probleme are, după cum acest lucru nu este dorit nici de către responsabilii din Ghencea pentru că vor să-l “exporte” in viitorul apropiat.

„Nu mă interesează politica de club a Stelei. Eu ştiu doar că Rădoi nu e bun de joc pentru Armenia” (Pompiliu Popescu, medic al lotului naţional)

Vor să-l vindă

Surse din apropierea clubului roş-albastru susţin că oficialii Stelei sint in discuţii cu mai multe cluburi din străinătate interesate de achiziţionarea internaţionalului de 23 de ani. Astfel s-ar explica decizia staff-ului tehnic de a-l folosi pe Rădoi in cele două partide, in ciuda faptului că recuperarea genunchiului nu era incheiată.

Ultima echipă interesată de serviciile lui Rădoi este Inter Milano, care e gata să ofere 3 milioane de euro.

Se operează in iarnă?

Mirel a reinceput programul de recuperare a genunchiului drept, iar oficialii stelişti susţin că apărătorul va reintra in partida cu FC Braşov, de peste două săptămini.

Apropiaţi ai jucătorului susţin insă că acesta nu va evolua contra braşovenilor, urmind a forţa din nou o reintrare la meciul cu Beşiktaş de la finele lunii, considerat capital in vederea calificării in primăvara europeană.

Dacă şi după partida cu turcii va resimţi dureri, atunci Rădoi va trebui să accepte o intervenţie chirurgicală.

Zenga, lipsă la apel

După trei zile şi jumătate, roş-albaştrii au avut programat ieri de la ora 16:00 un antrenament de la care a lipsit insă antrenorul Walter Zenga (foto). Şedinţa de pregătire a fost condusă de secundul Massimo Pedrazzini, singurii care nu s-au antrenat fiind accidentaţii Rădoi şi Florentin Dumitru.

Acesta din urmă va pleca simbătă la Bielefeld, la clinica doctorului Ştefan Irimia, pentru a se opera la genunchi.

Campioni la juniori

Selecţionata de juniori C (născuţi după 1989) a Stelei, antrenată de Gigel Gheorghe, a ciştigat titlul naţional la fotbal. Steliştii au invins in finala de la Tirgu-Neamţ juniorii clubului FC Argeş, scor 2-0. Golurile au fost inscrise de George Văduva (52) şi Mihai Stan (81).

OpriŢa: “Mă bătea gindul să plec”

Pentru că nu sint lăsaţi de antrenorul Walter Zenga să dea declaraţii presei decit prin intermediul paginii de Internet a clubului din Ghencea, fotbaliştii s-au conformat.

Astfel, atacantul stelist Daniel Opriţa (foto) s-a destăinuit fanilor, afirmind că a fost la un pas să părăsească echipa roş-albaştrilor, că Zenga i-a dat mai multă incredere decit fostul antrenor şi că au jucat slăbuţ in ultima partidă de campionat, cea de la Bacău, cind au remizat, scor 2-2, in faţa

formaţiei pregătite de Cristi Popovici.

„Faţă de campionatul trecut, atunci cind nea Piţi mă punea să joc mai lateral, acum joc mai in faţa porţii. Contează foarte mult pentru mine şi, iată, se vede. La un moment dat, mă bătea gindul să plec oriunde, la o echipă, numai să joc.

Walter a vorbit cu mine şi mi-a spus să-mi văd de treabă că o să vină şi rindul meu. In sezonul trecut am jucat rolul servantului, insă nu prea mă lipeam la gol. Acum a venit şi rindul meu să inscriu. Să dea Dumnezeu s-o ţin tot aşa.

Un gol ca acesta, marcat in ultimul minut şi, mai ales, care aduce puncte, iţi rămine in memorie multă vreme. In cele din urmă, a fost bine că am scos egal la Bacău. A fost un meci mai slăbuţ al nostru. După cum am jucat, mai mult de un punct cred că nu puteam lua acolo”

Dorinel, in campanie

DUO “POPULAR”. Dorinel Munteanu (stinga), deşi vicepreşedinte PNG, este devansat pe listele pentru deputaţi la Caraş Severin de cintăreţul de muzică populară Aurel Marinescu (dreapta). Cum alegerile generale se apropie cu paşi repezi, Dorinel Munteanu şi-a intensificat campania electorală.

Marţi a inaugurat la Reşiţa fan-clubul Steaua, doar un pretext insă pentru o promovare politică, Dorinel fiind al doilea pe listele PNG pentru Camera Deputaţilor, in judeţul Caraş Severin.

Fotbalistul a ţinut un scurt discurs, dar n-a primit intrebări pe teme de campanie, totul incheindu-se de fapt cu impărţirea de postere, poze, abţibilduri şi calendare cu autograful fostului internaţional sub deviza “Aici, acum, pentru cărăşeni”.

Dorinel Munteanu este născut la Grădinari, localitate situată la 40 de km de Reşiţa. doru.gheorghiu@prosport.ro

iulian.valvoiu@prosport.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro