Sari direct la conținut

Razvan Cotovelea, Ministrul pentru Societatea Informationala, despre rebrandingul Romtelecom si Cosmote: Nu pot nici sa confirm nici sa infirm aceasta dorinta

HotNews.ro
Fostul Romtelecom, absorbit de Orange, Foto: Romtelecom
Fostul Romtelecom, absorbit de Orange, Foto: Romtelecom

Daca s-ar face publice posibile informatii despre activitatile de rebranding nu ar mai fi efectul scontat, deci nu pot nici sa infirm nici sa infirm aceasta dorinta a actionarilor, a declarat marti ministrul Razvan Cotovelea, intrebat daca poate confirma informatiile din presa legate de rebrandingul Romtelecom si Cosmote. Statul roman are 46% din actiunile Romtelecom, este actionar minoritar, actionarul majoritar (n.a OTE) se bucura de sprijinul nostru si impreuna dorim sa avem o companie valoroasa pentru ca statul roman vrea sa-si vanda actiunile. Prin urma cu cat e mai valoroasa compania cu atat mai multi bani vor fi adusi la bugetul de stat in urma vazarii actiunilor, a mai spus Cotovelea.

  • „Statul roman are 46% din actiunile Romtelecom, este un actionar minoritar si intotdeauna intr-un board al unei asemenea companii de top, discutiile se bazeaza pe un respect reciproc, un gentleman agreement, intre actionarul majoritar si cel minoritar, se stabileste un plan de actiune de dezvoltare a afacerilor, de limitare a pierderilor cum a fost anul 2010.
  • Evident specialistii in rebranding in momentul in care vin si propun boardului o asemenea actiune au in spate anumite obiective. Acestea tin de dezvoltarea afacerilor, de promovarea companiei la nivelul clientilor si intarirea acesteia pe piata. Avem un gentlemen agreement cu toti actionarii de la Romtelecom si daca s-ar face publice posibile informatii despre activitatile de rebranding nu ar mai fi efectul scontat. Deci nu pot nici sa infirm nici sa infirm aceasta dorinta.
  • Actionarul majoritar se bucura de respectul si sprijinul nostru si impreuna dorim sa avem o companie puternica, valoroasa pentru ca statul roman vrea sa-si vanda actiunile. Prin urmare cu cat e mai valoroaa compania cu atat mai multi bani vor fi adusi la bugetul de stat in urma vanzarii acestor actiuni”, a declarat marti Razvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informationala, in cadrul unei conferinte organizate de Mediafax.

Amintim ca joi, 11 martie, HotNews.ro a informat citand o sursa apropiata acestui proces ca la nivelul Consiliului de Administratie al Romtelecom a fost aprobat rebrandingul companiei in T-Mobile (Deutsche Telekom), iar costurile cu acest proces s-ar ridica la 40 milioane de euro.

Rebrandingul s-ar face atat pentru Romtelecom cat si pentru Cosmote, ambele companii controlate indirect de grupul german Deutsche Telekom, a spus sursa.

Informatii privind rebrandingul celor doua companii au aparut in aceeasi zi si in ZF, care citeaza mai multe surse din piata dar si pe Mediafax.

Contactati de HotNews, reprezentantii Romtelecom si Cosmote au declarat ca: “acesta este un subiect care tine de competenta actionarilor nostri. La acest moment, este prematur sa oferim detalii suplimentare”.

Reprezentantii MSI au declarat pentru HotNews.ro: Am luat nota de informatiile publicate in mass-media pe aceasta tema. Reprezentantii Statului Roman in Consiliul de Administratie al SC. Romtelecom SA vor lua cele mai bune decizii strategice pentru profitabilitatea companiei.

Decizia autoritatilor vine inainte de finalizarea procesului de vanzare a actiunilor statului la Romtelecom. Romtelecom este detinuta de grupul elen OTE (54% din actiuni) si statul roman (46% din actiuni), iar actionarul majoritar al grupului elen este grupul german Deutsche Telekom.

Joi, 6 martie, fostul ministru al Comunicatiilor, Dan Nica, a declarat in conferinta de final de mandat ca a semnat luna trecuta contractul pentru servicii de consultanta in procesul de finalizare a privatizarii Romtelecom, unde statul detine 45,99% din actiuni si ca se asteapta ca in acest an sa fie listate pe bursa actiunile detinute de stat la Romtelecom.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro