Sari direct la conținut

Razvan Nicolescu, reales vicepresedinte al Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Energie, cu unanimitate de voturi

HotNews.ro

Razvan Nicolescu a fost reales vicepresedinte al Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Energie, cu unanimitate de voturi​, informeaza un comunicat de presa al institutiei. Mandatul sau este de doi ani.

„Ma bucura aceasta realegere ca vicepresedinte al Consiliului de Administratie al ACER si multumesc colegilor petru incredere, mai ales colegului german, care a facut propunerea. Alegerea mea este o noua dovada ca romanii pot sa performeze in functii importante la nivel international”, a declarat Nicolescu pentru HotNews.ro.

Intr-un interviu acordat HotNews.ro, Nicolescu spunea ca isi doreste un noua mandat de vicepresedinte al consiliului de Administratie al ACER, insa nu ar fi candidat pentru aceasta functie decat daca ar fi fost propus de unul dintre colegii sai din board, in semn de respect fata de acestia, personalitati cunoscute in domeniul european al energiei.

Propunerea a venit din partea germanului Detlef Dauke.

Odata cu Razvan Nicolescu a obtinut un nou mandat de presedinte polonezul Piotr Wozniak.

„Cu reiterarea angajamentului sefilor de stat si de guvern ai UE de a crea piata europeana de energie electrica si gaz pana in 2014, asteptarile in ceea ce priveste rezultatele Agentiei sunt foarte mari. Prin urmare, este esential sa avem resursele adecvate daca vrem sa respectam decizia luata la cel mai inalt nivel politic”, a spus Nicolescu, potrivit sursei citate.

Razvan Nicolescu are 34 de ani si a fost ales in martie 2010 vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Domeniul Energetic.

In 2006-2008 a fost reprezentatul Romaniei la UE pe probleme de energie. Din august 2008, ocupa pozitia de Director pentru Afaceri Publice al companiei Petrom. In 2007-2009 a facut parte din Grupul UE-Rusia pe probleme de strategii energetice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro