Sari direct la conținut

Romtelecom si-a redus pierderea operationala la 15,3 milioane euro in 2009

HotNews.ro

Romtelecom a inregistrat anul trecut o pierdere operationala de 15,3 milioane euro, in scadere cu 57,7% fata de o pierdere operationala de 36,2 milioane euro in 2008, arata datele prezentate joi de grupul elen OTE. In pofida cresterilor pe segmentele de televiziune si internet broadband, veniturile Romtelecom au scazut cu 7,2% pana la 807,7 milioane euro. Numarul total al angajatilor a scazut cu 3,2%, pana la 10.117 angajati anul trecut.

„Rata de descrestere a veniturilor a fost stabilizata la nivelul ratei de scadere a economiei romanesti, de aproximativ 7%, in ciuda presiunilor puternice la care a fost supusa compania. Totusi, in ceea ce priveste profitabilitatea, bazandu-se pe un control riguros al costurilor, Romtelecom a inregistrat doar o foarte usoara scadere de 1,2%, nivelul EBITDA atingand 32,3%, la finalul anului trecut. Acesta este rezultatul strategiei de a contracara scaderea veniturilor provenite din serviciul traditional de telefonie fixa, prin cresterea cotei de piata pe noi segmente de dezvoltare, precum broadband si televiziune digitala prin satelit”, a declarat Yorgos Ioannidis, CEO Romtelecom.

27.000 clienti de internet mobil in baza licentei castigate in 2008

Numarul utilizatorilor de telefonie fixa ai Romtelecom a scazut anul trecut cu 7,4% fata de anul 2008, pana la 2,74 milioane utilizatori, insa compania a castigat clienti pe segmentele de internet si televiziune. Astfel, la finele lui 2009, Romtelecom avea 807.362 abonati de internet broadband, in crestere cu 24,1% fata de anul anterior, in timp ce pe segmentul serviciilor de televiziune prin satelit avea 884.136 abonati, in crestere cu 37,5% fata de anul anterior. In 2009, Romtelecom a atras aproximativ 27.000 de clienti pentru serviciul de Internet mobil bazat pe tehnologie CDMA, licenta castigata in 2008.

Numarul total al angajatilor a scazut cu 3,2%, pana la 10.117 angajati in 2009

In privinta numarul total de angajati, Romtelecom avea 10.117 angajati la sfarsitul lui 2009, in scadere cu 3,2% fata de anul anterior. Operatorul a anuntat la inceputul acestei luni ca 600 de angajati vor fi disponibilizati pana la 1 mai, in cadrul unei operatiuni de eficientizare a operatiunilor si reducere a costurilor. Cel mai mare operator de telefonie fixa din Romania va ajunge astfel la circa 9.000 de angajati, in conditiile in care la finele anului trecut a anuntat ca alti circa 400 de angajati vor fi transferati catre Ericsson incepand cu 11 ianuarie 2010, in urma incheierii unui acord de externalizare de servicii semnat intre cele doua companii.

Romtelecom promite IPTV la preturi accesibile pentru 2010

Cat priveste planurile pentru acest an, Yorgos Ioannidis spune ca operatorul se va concentra pe dezvoltarea infrastructurii de fibra optica, la nivel national, fapt care va permite ca serviciul de televiziune prin protocolul de internet (IPTV) sa fie oferit la preturi accesibile.

„In acest fel, vom putea sa crestem vitezele actuale pana la 100 Mbps si vom extinde aria de acoperire a serviciului IPTV Dolce Interactiv, pe care ne dorim sa il pozitionam ca pe un produs de larg consum, la preturi foarte accesibile”, a spus Yorgos Ioannidis.

Serviciul IPTV a fost lansat in luna decembrie a anului trecut in zece orase din tara pentru clientii care dispun de conexiunea de banda larga potrivita, in ceea ce priveste viteza de transfer.

Conform informatiilor Romtelecom, pana la data de 31 martie acest serviciu este gratuit si contine 79 de canale TV. Dupa aceasta data toti clientii acestui serviciu vor fi migrati la pachetul principal iNational (ce contine un numar mai mic de canale TV) de care pot beneficia gratuit daca sunt in acelasi timp si clienti Clicknet ADSL sau VDSL. Pentru cei care nu sunt clienti Clicknet pretul pachetului iNational este de 2,9 euro pe luna, fara TVA. De la 1 aprilie clientii Dolce Interactiv vor putea alege si pachete de posturi TV aditionale, cu preturi cuprinse intre 2,99 si 19,99 euro pe luna.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro