Samsung a lansat in Romania smartphone-ul Galaxy S5
Samsung a lansat in Romania a cincea generatie a smartphone-ului Galaxy, telefonul urmand a fi disponibil din 11 aprilie in retail. Telefonul cu ecran de 5,1 inci are camera de 16 MP, iar pe magazinele online preturile pornesc de la circa 3.000-3.100 lei „la liber” Compania spera sa aiba cu S5 vanzari mai bune decat S4 care a fost o dezamagire comerciala in comparatie cu generatia a treia.
Samsung Galaxy S5
Foto: Samsung
Reprezentantii Samsung Romania nu au dat previziuni de vanzari, insa spun ca asteapta cifre mai bune decat S4. Ei spun ca Samsung are 41-42% din piata smartphone-urilor ca valore, insa ca volum procentul este mai mic fiindca marca coreeana are modele in medie mai scumpe decat alte brand-uri. In Romania s-au vandut 1,4-1,5 milioane smartphone-uri din toate marcile in tara. Samsung estimeaza o crestere de 30% a pietei anul acesta.
Review-urile presei internationale Nu au fost elogioase la adresa lui Galaxy S5, ideea principala fiind ca, desi telefonul vine cu o serie de imbunatatiri, ele nu sunt suficient de convingatoare. Foarte criticata a fost si carcasa din aluminiu, iar rivalii din industrie nu s-au dat in laturi de la glume.
Noul Galaxy S5 este echipat cu o cameră foto de 16 megapixeli, display FHD Super AMOLED (1920×1080) de 5,1 inci și procesor quad-core de 2,5 GHz. Actuala generatie (S4) are pe spate camera de 13 MP si ecran de 5 inci. Camera de pe fata este de 2 MP.
Samsgung Galaxy S5
Foto: Hotnews
S5 are senzor de scanare a amprentei pentru deblocare, functii de pedometru, dar si functie de masurare a pulsului. Memoria RAM este de 2 GB, stocarea interna vine in variante de 16, respectiv 32 GB, putand fi extinsa pana la 128 GB cu card micro SD. Dimensiunile sunt 142.0 x 72.5 x 8.1mm, iar greutatea este de 145 grame, cu 15 grame peste generatia din prezent.
Samsung nu a renuntat la carcasa din plastic, criticata de multi in cazul lui S4. Noul smartphone poate capta video in format 4K UHD, cu rezolutie de patru ori peste full HD.
Compania spera ca vanzarile sa fie mult mai bune decat la S4 care a fost criticat pentru carcasa din plastic si pentru problemele de soft. Samsung spune ca se va concentra pe partea software, 40.000 din cei 326.000 de angajati lucrand la aceasta divizie.
Samsung a vandut pe plan mondial peste 40 de milioane de unitati S4 anul trecut, cam la nivelul lui S3, pe o piata care a crescut insa cu 50%.