Sari direct la conținut

Seful Google ia apararea Apple in scandalul cu FBI: Fortarea unor companii sa deblocheze terminalele ar pune in mare pericol datele utilizatorilor

HotNews.ro
Seful Google ia apararea Apple in scandalul cu FBI: Fortarea unor companii sa deblocheze terminalele ar pune in mare pericol datele utilizatorilor

​Apple are sustinatori importanti in scandalul in care compania se opune cererii FBI care vrea ca iPhone-ul unui terorist sa fie deblocat, pentru ca datele de pe el sa fie recuperate. Seful Google, Sundar Pichai, spune ca ar fi un precedent tulburator ca pe viitor companiile sa fie fortate sa permita hacking-ul propriilor terminale, iar datele user-ilor ar fi in mare pericol. Si fondatorul Whatsapp il sustine pe Tim Cook, invocand tot crearea unui precedent periculos, noteaza TechCrunch.

Atat Apple, cat si Google, spun ca este extrem de importanta criptarea datelor, fiindca doar asa s-a castigat increderea clientilor. Autoritatile au o opinie cu totul diferita si spun ca nivelul ultra-sofisticat de criptare permite teroristilor sa planuiasca atacuri fara a fi prinsi si anchetele sunt franate

Apple se opune unei cereri venite din partea FBI de deblocare a unui iPhone 5C recuperat de la Syed Rizwan Farook, cel care impreuna cu sotia sa au deschis focul, in data de 2 decembrie 2015, ucigand 14 oameni, in San Bernardino, California.

Dupa ce un judecator american a decis marti ca Apple sa asigure „asistenta tehnica rezonabila” pentru investigatorii FBI in decriptarea acestui iPhone, seful Apple, Tim Cook, a reactionat publicand pe pagina companiei o scrisoare catre clienti in care sustine ca solicitarea FBI ar insemna ca Apple sa creeze un backdoor in sistemul de operare al iPhone, care ajuns in mainile cui nu trebuie, ar putea pune in pericol toti utilizatorii de telefoane iPhone.

Investigatorii FBI incearca sa sparga codul de deblocare al telefonului pentru a accesa datele si a decoperi alti suspecti cu care cei doi atacatori ar fi planuit atacul. Numarul de incercari de deblocare a telefonului este insa limitat si in cazul in care nu se descopera parola corecta, telefonul se reseteaza, stergand informatiile.

Acum, Sundar Pichai, CEO Google, il sustine pe Tim Cook in cateva postari pe Twitter, explicand faptul ca s-ar crea un precedent tulburator, iar datele user-ilor ar ajunge pe mana cui nu trebuie daca in viitor companiile de tehnologie ar fi fortate sa permita „hackingul” propriilor terminale.

Si Jan Koum, fondatorul Whatsapp, il sustine in totalitate pe Cook. Intr-o postare pe Facebook spune ca il admira pe Tim Cook si ca este total de acord cu pozitia sa: Nu trebuie sa permitem crearea unui astfel de precedent periculos. Este in joc libertatea noastra.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro