Sari direct la conținut

Si dosarul lui Oprisan ar putea fi retrimis DNA

HotNews.ro

Avocatii lui Marian Oprisan, presedintele CJ Vilcea au cerut instantei retrimiterea dosarului la DNA si refacerea urmarii penale. Exceptia invocata se refera la „incompetenta DNA in efectuarea actelor de urmarire penala”, dat fiind faptul ca prejudiciul nu ar depasi un milion de euro.

Acesta ar putea fi un alt dosar de coruptie retrimis procurorilor, dupa Zambaccian, Loteria sau Rompetrol.

Aparatorii lui Marian Oprisan au cerut ca dosarul in care acesta este inculpat alaturi de alte cinci persoane pentru abuz in serviciu sa fie retrimis procurorilor DNA pentru refacerea urmaririi penale. In opinia avocatilor prejudiciul nu depaseste un milion de euro, motiv pentru care „ DNA nu este competent in efectuarea actelor de urmarire penala”.

O exceptie similara a fost invocata si in dosarul „Loteria”, in care este invinuit fostul vicepremier George Copos, dosar care a fost retrimis procurorilor ca urmare a deciziei magistratilor.

Avocatii au mai sustinut ca procurorii DNA l-au acuzat pe Oprisan de fapte incrimate penal, cum este abuzul in serviciu, dupa ce s-a inceput urmarirea penala.Astfel, Legea 521/ 2004 privind modificarea si completarea Legii nr.

78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, a intrat in vigoare la data de 3 decembrie 2004, in timp ce procurorii DNA i-au acuzat pe cei sase inculpati ca au comis fapte de abuz in serviciul in forma continua cu aproape jumatate de an inainte ca fapta sa fie incriminata penal”, au spus avocatii.

La iesirea de la instanta Marian Oprisan a declarat ca dosarul „ este o mascarada politica” si ca indiferent cit dureaza va demonstra ca a fost hartuit. Marian Oprisan a fost trimis in judecata in data de 5 iunie 2006 si pina in acest moment dosarul a beneficat de 12 aminari din diferite motive.

Prejudiciul in dauna MTCT este estimat la 55 miliarde ROL reprezentand lucrari de asfaltare neexecutate sau de proasta calitate „, se preciza intr-un comunicat al DNA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro