Sari direct la conținut

Cât durează să te vindeci de coronavirus?

HotNews.ro
Te vindeci de coronavirus?, Foto: Observatorul Roman de Sanatate
Te vindeci de coronavirus?, Foto: Observatorul Roman de Sanatate

​Durata de vindecare a infecției cu noul coronavirus depinde de severitatea simptomelor: de la două până la șase săptămâni. În plus, datele curente arată că una din 5 persoane infectate cu COVID 19 va dezvolta o formă severă a bolii, arată Ministerul Sănătății și Observatorul Român de Sănătate, care derulează o campanie de informare în contextul epidemiei.

În cazul persoanelor care fac forma ușoară sau moderată a bolii, vindecarea nu apare mai devreme de două săptămâni de la apariția primelor simptome. Pentru persoanele care fac o formă severă a infecției cu coronavirus, vindecarea poate dura până la 6 săptămâni, dar cel mai frecvent o lună.

Datele curente ne arată că una din 5 persoane infectate cu coronavirus va dezvolta o formă severă a bolii.

Date fiind duratele lungi necesare vindecării, în cazul unui număr mare de persoane infectate cu coronavirus, există riscul semnificativ al aglomerării spitalelor și chiar al depășirii capacității lor. Astfel de fenomene sunt întâlnite în Italia sau în China, avertizează Ministerul Sănătății și Observatorul Român de Sănătate

De aceea, este esențial să încetinim ritmul de infecție cu coronavirus pentru a evita suprasolicitarea medicilor și asistenților noștri medicali. Cea mai eficientă metodă dovedită prin care putem face asta este reducerea sau restrângerea contactelor sociale.

Cele mai importante sfaturi în această perioadă: evitați contactul direct cu alte persoane, evitați deplasările și zonele aglomerate, păstrați o distanță de cel puțin 1,5 metri (cât 3 pași) față de alte persoane.

„Doar împreună ne putem apăra de acest virus”, este mesajul Ministerului Sănătății și al Observatorului Român de Sănătate.

Unde poți pune întrebări despre coronavirus

Observatorul Român de Sănătate, Ministerul Sănătății, Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României și Inspectoratul pentru Situații de Urgență derulează o campanie de informare în contextul epidemiei de coronavirus.

Observatorul Român de Sănătate este un ONG care își propune să contribuie la îmbunătățirea sistemului de sănătate din România prin desfăşurarea de studii de cercetare privind performanța politicilor si a serviciilor de sănătate. Președintele Observatorului Român de Sănătate este Vlad Mixich, expert în politici de sănătate și membru în conducerea Alianței Europene de Sănătate Publică.

„Dacă aveți întrebări sau ați identificat informații despre care nu sunteți siguri că sunt adevărate, spuneți-ne prin formularul de pe această pagină:https://health-observatory.ro/coronavirus/. Ne ocupăm strict de informație medicală și dăm răspunsuri strict bazate pe ultimele dovezi științifice”, este mesajul lui Vlad Mixich, președintele Observatorului Român de Sănătate.

„Facem asta de ceva zile (și nu e chiar ușor) de când am început să lucrăm pro-bono împreună cu Ministerul Sănătății și Grupul de Comunicare Strategică la o campanie anti-dezinformare legată de coronavirus. Când spun noi, mă refer la Observatorul Român de Sănătate (alături de colegii mei Stefan Voinea, Dr Cristi Radu, Dr Marius Ungureanu, Dr Adrian Gheorghe) și la sprijinul excelent oferit de Asociația Universităților de Medicină și Farmacie din România prin medicii și specialiștii lor”, spune Vlad Mixich.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro