Coronavirus în lume: Epidemia continuă să progreseze, nou record de infectări în SUA / Rusia, acuzată de atacuri cibernetice care vizează studiile pentru un vaccin
Covid-19 continuă să progreseze, în special în Brazilia și în Statele Unite, unde a doborât un nou record de noi cazuri detectate în ultimele 24 de ore. Peste 13,6 milioane de persoane au contactat boala și în întreaga lume au fost înregistrate cel puțin 585.750 de decese legate de noul coronavirus. Italia a depășit joi pragul simbolic de 35.000 de morți, potrivit AFP.
22:34 Franţa a înregistrat 14 noi decese cauzate de coronavirus în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul total a ajuns la 30.152 de morţi,
19.25:O aplicaţie de urmărire a simptomelor indică şase tipuri distincte ale infecţiei COVID-19
14.24 Autorităţile regionale din Catalonia le-au recomandat vineri locuitorilor Barcelonei, al doilea oraş ca mărime al Spaniei, să rămână acasă şi să nu se adune în grupuri de mai mult de zece persoane
10.55 Statele Unite au înregistrat un nou record zilnic de infectări cu coronavirus, numărul cazurilor raportate în 24 de ore fiind de 77.300, potrivit datelor Universității Johns Hopkins, citate de The Guardian.
10.54 India a depăşit vineri pragul de 1 milion de contaminări declarate cu noul coronavirus, raportând 34.956 de noi cazuri şi 687 de decese, cel mai mare număr de infecţii cu coronavirus într-o singură zi, relevă datele publicate vineri de Ministerul Sănătăţii de la New Delhi.
9:21 Israelul reimpune restricții în week-end-uri
Restricțiile intră în vigoare de vineri, măsuri „intermediare pentru a evita o carantinare generală” din cauza numărului mare de noi cauzri Covid-19 detectate zilnic.
Astfel, de la începutul serii de vineri și până duminică dimineața, restaurantele și sălile de sport vor fi închise, ca și magazinele, centrele comerciale, frizeriile, bibliotecile, muzeele etc.
–––––––-
În plină cursă mondială pentru găsirea unui vaccin, Regatul Unit, SUA și Canada au acuzat serviciile rusești de informații că se află în spatele atacurilor care vizează obținerea de studii în acest domeniu, o acuzație negată de Kremlin.
În fața recrudescenței contaminărilor și a amenințării unui al doilea val, mai multe țări din Europa continuă să înăsprească măsurile sanitare și condițiile de carantină.
Germania, una dintre țările relativ puțin afectate, a autorizat măsuri de carantină întărită la nivel local, cu „interdicții de ieșire” din zone geografice limitate în caz de vârf de contaminări.
O noutate în această țară, care până acum avea o definiție destul de suplă a carantinei, bazată în mare parte pe autodisciplină.
Autoritățile se tem acum de revenirea persoanelor plecate în vacanțe, în special pe plajele mediteraneene.
În Franța, unde au reapărut mai multe focare de contaminare în ultimele zile, purtatul măștii va deveni obligatoriu de săptămâna viitoare în toate spațiile închise rezervate publicului.
Epidemia progresează în continuare în America Latină și în Caraibe, în special în Brazilia, care a depășit pragul de două milioane de contaminări, al doilea cel mai grav bilanț din lume după Statele Unite, și se apropie de pragul de 80.000 de morți.
Statele Unite au înregistrat un nou record de cazuri detectate în 24 de ore, cu peste 68.000 de infectări înregistrate joi. Statul Florida, centrul epidemiei, a raportat joi cel mai mare număr de decese în 24 de ore: 156.
În India, 125 milioane de oameni (10% din populația țării) din statul Bihar au intrat în noaptea de miercuri spre joi într-o nouă carantină de 15 zile.