Sari direct la conținut

Melbourne a devenit orașul cu cea mai lungă perioadă de carantină din lume

HotNews.ro
Protest al constructorilor in Melbourne, Foto: Con Chronis / AFP / Profimedia
Protest al constructorilor in Melbourne, Foto: Con Chronis / AFP / Profimedia

Oraşul australian Melbourne a stabilit luni un nou record pentru cel mai îndelungat interval cumulativ de timp petrecut în lockdown de o localitate urbană din cauza pandemiei de coronavirus, informează DPA.

Melbourne, capitala statului australian Victoria de pe coasta estică a Australiei, a petrecut în total 246 de zile în lockdown, a anunţat agenţia de presă australiană AAP.

Acesta este cel mai îndelungat lockdown cumulativ pentru orice oraş din lume, a raportat postul de televiziune ABC.

În prezent, Melbourne se află în cel de-al şaselea lockdown de la începutul pandemiei de coronavirus, iar actuala carantină va continua pentru încă cel puţin trei săptămâni.

Anterior, oraşul argentinian Buenos Aires deţinuse recordul pentru cel mai îndelungat lockdown.

Populaţia din Melbourne a început însă să îşi piardă răbdarea. Luna trecută, demonstranţii au ocupat străzile mai multe zile la rând pentru a protesta faţă de vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a angajaţilor din construcţii.

Autorităţile din statul Victoria prognozează atingerea pragului de 70% în ceea ce priveşte acoperirea vaccinală a rezidenţilor de peste 16 ani pe 26 octombrie, o dată care ar putea să marcheze încheierea actualului lockdown, înainte ca restricţiile antiepidemice să fie relaxate şi mai mult după atingerea unei rate de vaccinare de 80%.

Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a declarat însă că nu exclude posibilitatea extinderii restricţiilor antiepidemice dacă va fi nevoie de o astfel de măsură.

Australia, o ţară cu o populaţie de 25 de milioane de locuitori, a încercat mult timp să elimine complet noul coronavirus printr-o strategie de tip „zero COVID-19”, dar, după ce nu a reuşit să controleze mai multe focare epidemiologice provocate de varianta Delta, s-a concentrat în mare parte pe atingerea ratelor de vaccinare, considerând că acestea reprezintă cheia ieşirii din lockdown. (Agerpres)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro