Sari direct la conținut

Ministrul Educației: Este nevoie de școli noi în mediul urban, unde sunt suprapopulate. În București există 9 școli care învață în 3 schimburi

HotNews.ro
Școala, Foto: Hotnews
Școala, Foto: Hotnews

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este nevoie de școli noi în orașe, unde unitățile de învățământ sunt suprapopulate, dând exemplul Capitalei, unde sunt 9 școli în care se învață în trei schimburi.

„Este nevoie de școli noi mai ales în mediul urban, care are școli suprapopulate. Chiar azi am cerut de la ISMB. Există nouă școli care învață în trei schimburi. E un lucru foarte greu de acceptat. Fiecare școală care va renunța la trei schimburi va fi un succes”, a declarat Cîmpeanu, întrebat în cadrul unei dezbateri privind digitalizarea, organizată de Edupedu.ro, unde ar urma să fie construite cele 50 de școli noi prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Legea 1 (Legea educației din 2011 – n.r.), cu toate rezultatele benefice, a făcut în așa fel încât, odată cu venirea clasei pregătitoare, s-a renunțat la aproape toate laboratoarele de fizică, chimie, biologie”, a mai spus el.

Cîmpeanu a anunțat că se lucrează la caietele de sarcini pentru laboratoare, care însă necesită spații.

Proiectele pe digitalizarea educației din PNRR

Ministrul Educației a dat exemple de investiții pe zona de digitalizare prevăzute în cadrul PNRR.

„Vizează formarea resurselor umane – 100.000 de cadre didactice – formare reală, cadrele didactice să aibă competențe reale; 1175 de smart lab-uri, la care se adaugă componenta digitală; 1000 de ateliere cu simulatoare pentru învățământul profesional și tehnic; 1000 de laboratoare informatice, pe care dorim să le realizăm în școli cu risc crescut de abandon. Toate înseamnă 1,13 miliarde euro. E o provocare pentru a reuși integrarea eficientă a acestor resurse. E nevoie de o organizare sub forma unei legi care să lămurească relațiile între actori. Aceasta se va încheia foarte curând la nivel de România Educată”, a precizat Cîmpeanu, citat de Edupedu.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro