Sari direct la conținut

UPDATE Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca Bogdan Licu să preia interimar funcția de procuror general, după pensionarea lui Augustin Lazăr / Licu a fost acuzat că și-a plagiat teza de doctorat, coordonată de Gabriel Oprea

HotNews.ro
Bogdan Licu, Foto: Hotnews
Bogdan Licu, Foto: Hotnews

Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au decis ca Bogdan Licu să preia funcția de procuror general interimar pentru o perioadă de cel mult două luni. Mandatul actualului procuror general Augustin Lazăr se încheie în 27 aprilie. Bogdan Licu a fost acuzat de plagiat în teza de doctorat susținută la Academia SRI, sub coordonarea lui Gabriel Oprea. El a susținut că nu a plagiat, iar în martie 2016 anunța că renunță la titlul de doctor.

Secția pentru procurori a CSM a decis, vineri, ca Bogdan Licu să preia interimar postul de procuror general, au declarat, pentru HotNews.ro, surse din CSM.

Ulterior, CSM a anunțat printr-un comunicat de presă această decizie: „În ședința Secției pentru procurori din data de 19.04.2019 s-a dispus delegarea domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu, adjunct al Procurorului General al României, în funcția de Procuror General al României până la ocuparea funcției prin numire, dar nu mai mult de 2 luni”.

Bogdan Licu este adjunct al procurorului general din 2016, iar între 2013 și 2016 a fost prim-adjunct. El a asigurat interimatul la conducerea Parchetului General și în 2016, după demisia lui Tiberiu Niţu, acuzat de DNA că a folosit ilegal coloana oficială. De asemenea, Licu a fost membru CSM în perioada 2006-2012.

Bogdan Licu a fost acuzat de plagiat în teza de doctorat susținută la Academia SRI, sub coordonarea lui Gabriel Oprea. El a susținut că nu a plagiat, iar în martie 2016 anunța că renunță la titlul de doctor.

Jurnalista Emilia Șercan a scris în PressOne că Bogdan Licu a dat în judecată Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) și Academia SRI, în tentativa de a opri procedurile de verificare a tezei sale, dar și Ministerul Educației, pentru a-l obliga să-i retragă titlul de doctor, la care vrea să renunțe benevol. În acest război juridic, Academia SRI a tergiversat procedurile de verificare a acuzațiilor de plagiat timp de trei ani și jumătate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro