Sari direct la conținut

Creştere de 300% a numărului de decolări şi aterizări pe Aeroportul Internaţional Sibiu datorită Summitului UE

HotNews.ro
Aeroport Sibiu, Foto: Hotnews
Aeroport Sibiu, Foto: Hotnews

Aeroportul Internaţional din Sibiu înregistrează în această săptămână o creştere de 300% a numărului de decolări şi aterizări, fiind posibile chiar 120 de aterizări şi decolări pe zi ca urmare a Summitului Uniunii Europene care va avea loc joi în oraş, a precizat marţi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al aeroportului, Alexandra Păcurar.

Potrivit sursei citate, vârful de trafic se preconizează a fi atins odată cu sosirea înalţilor oficiali europeni.

„În ceea ce priveşte numărul mişcărilor pe Aeroportul Internaţional Sibiu, precizăm că în perioada de referinţă 6-12 mai 2019 estimăm o creştere a numărului de mişcări de 300%, respectiv de la o medie de 30 aterizări şi decolări pe zi la un maxim de 120 aterizări şi decolări pe zi. Vârful de trafic se preconizează a fi atins odată cu sosirea înalţilor oficiali”, a explicat reprezentanta Aeroportului Internaţional Sibiu.

Compania TAROM va opera, în perioada Summitului UE, zboruri directe Bruxelles – Sibiu – Bruxelles.

Traficul aerian pe Aeroportul Internaţional Sibiu se desfăşoară normal, cursele obişnuite fiind operate ca şi până acum.

„În ceea ce priveşte măsurile luate în perioada de desfăşurare a Summitului Informal al şefilor de Stat şi de Guvern din statele membre ale Uniunii Europene, s-a avut în vedere ca acestea să asigure desfăşurarea în condiţii optime a traficului aerian regulat, astfel încât activitatea curentă a Aeroportului Internaţional Sibiu să nu fie perturbată. Având în vedere scenariile în ceea ce priveşte operarea în condiţii de vârf de trafic, apreciem că vom gestiona eficient fluxul de aeronave şi pasageri, în condiţiile date”, a mai arătat Alexandra Păcurar.

În 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul UE se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul pe care l-a ocupat când era primar al municipiului, a anunţat, recent, actualul edil al oraşului, Astrid Fodor.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu şefii de stat şi de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro