Sari direct la conținut

Giorgiana Hosu, despre faptul că mama sa a fost acționară la un off-shore: Nu explic actele și acțiunile unei alte persoane

HotNews.ro
Giorgiana Hosu, Foto: AGERPRES
Giorgiana Hosu, Foto: AGERPRES

Georgiana Hosu a refuzat marți să răspundă la întrebările ziariștilor legate de informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora mama sa, în vârstă de 80 de ani, a fost acționară până recent la o firmă offshore.

„O să vă rog să îmi îngăduiți să nu explic actele și acțiunile unei alte persoane, chiar dacă este mama mea”, a comentat sec Giorgiana Hosu.

Radio Europa Liberă a scris în urmă cu o zi că, la 80 de ani, mama Giorgianei Hosu, propusă procuror şef al DIICOT, a fost până anul trecut acţionară în firma coordonată de soţul şi fiul vitreg al acesteia. Cinci ani, pensionara Suzana Rinu a fost parteneră de afaceri cu o firmă din Liechtenstein.

Între 2011 şi 2019, mama Giorgianei Hosu, Suzana Rinu (80 de ani) a deţinut o pătrime din societate. Alte 25 de procente din capitalul social sunt deţinute de fiul vitreg al procuroarei DIICOT. Între 2011 şi 2016, un alt acţionar al firmei a fost o societate înregistrată în celebrul paradis fiscal Liechtenstein.

Dan Hosu a primit în 2018 un salariu de 89.000 de lei de la SC Centrul Internaţional pentru Despăgubiri SRL în calitate de director. La acest venit s-a adăugat o pensie de 124.000 de lei de la Ministerul de Interne, actualul director fiind poliţist până în urmă cu 11 ani. Deşi familia Hosu câştigă într-un an 430.000 de lei, adică 90.000 de euro, în declaraţia de avere cei doi apar săraci lipiţi pământului. Niciun teren, nicio locuinţă, niciun leu în bancă, nicio maşină. Din contră, au o datorie consemnată drept „credit consum” în valoare de 45.000 de lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro