Sari direct la conținut

Fals medic estetician din București acuzat că a mutilat zeci de femei, trimis în judecată / Cum își atrăgea clientele "Dr. Lana"

HotNews.ro
Fals medic estetician din București acuzat că a mutilat zeci de femei, trimis în judecată / Cum își atrăgea clientele "Dr. Lana"

O femeie care a pretins că este medic, iar începând din 2019 a făcut zeci de intervenții chirurgicale în domeniul estetic în Bucureești și în țară a fost trimisă în judecată de către procurori. Potrivit acestora, pentru a atrage cât mai multe cliente, „Dr. Lana” a utilizat Facebook şi Instagram și a solicitat programările doar prin aplicaţiile de telefonie mobilă, evitând convorbirile telefonice care ar fi putut fi înregistrate.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti a anunțat vineri, printr-un comunicat de presă, că a trimis-o în judecată pe femeie pentru infracțiunile de exercitare fără drept a unei profesii sau activități și înșelăciune în formă continuată (37 de acte materiale). De asemenea, a fost trimis în judecată şi soţul acesteia, cercetat sub controlul judiciar, pentru complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi complicitate la înşelăciune în formă continuată (37 de acte materiale).

Femeia, care s-a promovat drept „Dr. Lana”, este cetăţean din Republica Moldova, absolventă de studii superioare în medicină, iar soţul său este cetăţean român. Începând cu anul 2019, cud complicitatea soțului său, ea a făcut intervenții estetice minim invazive în diferite zone din București și din țară, fără a fi înregistrată la Colegiul Medicilor din România și desfășurând profesia de medic în România fără drept de liberă practică. Ea și-a desfășurat activitatea în București la două adrese din sectorul 1 și la o adresă din sectorul 2.

Potrivit procurorilor, „Dr. Lana” a făcut intervenţii precum: injectări cu acid hialuronic, injectări cu botox, fox eyes, proceduri cu fire COG, PDO, proceduri de tip Jaw Line pentru remodelarea feţei, iar pentru intervenţiile estetice a utilizat anestezice injectabile.

Pentru a atrage cât mai multe cliente şi pentru a le induce în eroare cu privire la calitatea sa de medic, ea a utilizat Facebook şi Instagram, unde s-a promovat drept „Dr. Lana”. A solicitat programările doar prin Whatsapp, Facebook Messenger, Viber, evitând convorbirile telefonice care ar fi putut fi înregistrate. Femeia s-a prezentat pacientelor ca medic, iar pe reţelele de socializare a menţionat denumirea de medic specialist intervenţii minim invazive, inducând, astfel, în eroare pacientele cu privire la dreptul de liberă practică pe teritoriul României şi crescând gradul de încredere al acestora, spune Parchetul.

Substanţele şi materialele folosite pentru intervenţiile estetice au fost achiziţionate de către soţul ei, acesta solicitând distribuitorilor transmiterea substanţelor către toate adresele la care „Dr. Lana” îşi desfăşura activitatea.

Procurorii mai spun că cei doi soți au fost precauți atât prin purtarea discuţiilor cu persoanele care au apelat la serviciile femeii, dar şi prin mijloacele de prevedere pe care le-au luat în momentul în care pacientele s-au prezentat la cabinet. De exemplu, încasau banii doar în numerar.

În perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020, „Dr Lana” a făcut intervenţii chirurgicale estetice minim invazive pentru 52 de persoane, dintre care 37 au apreciat că au fost induse în eroare şi s-au constituit parte civilă în procesul penal, adaugă procurorii.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro