Sari direct la conținut

47% din români cred că România nu ar trebui să sprijine R. Moldova în cazul unui atac al Rusiei / Aproape 60% cred că vaccinul anti-COVID nu a fost benefic – sondaj

HotNews.ro
Oameni pe strada in Bucuresti , Foto: lcv / Alamy / Alamy / Profimedia
Oameni pe strada in Bucuresti , Foto: lcv / Alamy / Alamy / Profimedia

39% dintre români consideră că în cazul unui atac al Rusiei asupra Republicii Moldova România ar trebui să sprijine militar Republica Moldova, în timp ce 47% apreciază că nu ar trebui acordat acest sprijin, arată un sondaj realizat de Avangarde la comanda G4Media.ro. Conform aceluiași sondaj, 58% dintre români consideră că vaccinurile și strategia de vaccinare anti-COVID nu au fost benefice pentru sănătate, în timp ce peste o treime cred că UE ne obligă să mâncăm insecte.

Doar 36% dintre cei care au răspuns consideră că vaccinurile și strategia de vaccinare anti-COVID au fost benefice. Cel mai mare procent al celor care au un punct de vedere negativ este în rândul populației de 51-65 de ani (61%).

Același sondaj arată că 39% consideră că în cazul unui atac al Rusiei asupra Republicii Moldova România ar trebui să sprijine militar Chișinăul, în timp ce 47% apreciază că nu ar trebui acordat acest sprijin. 10% nu pot aprecia, iar 4% nu au răspuns.

În ceea ce privește situația refugiaților din Ucraina, 64% spun că România trebuie să le acorde în continuare sprijin acestora, în timp ce 31% susțin contrariul. Totuși, tot 64% spun că România nu ar trebui să ajute Ucraina cu arme și muniție și doar 32% susțin acest tip de ajutor.

Dintre cei care au răspuns la sondajul realizat de Avangarde la comanda G4Media.ro, 24% au fost de acord cu afirmația lui Vladimir Putin potrivit căreia războiul din Ucraina a început din cauza Occidentului, în timp ce 59% nu sunt de acord. 12% nu pot aprecia, iar 5% nu au răspuns.

La întrebarea „Dumneavoastră personal credeți că afirmația «Bruxelles-ul ne obligă să mâncăm insecte» reprezintă o realitatea sau este utilizată ca instrument de propagandă împotriva Uniunii Europene?”, 33% au răspuns că aceasta este realitatea, 50% au spus că este instrument de propagandă împotriva UE, 16% nu pot aprecia, iar 1% nu au răspuns.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 11.03.2023 – 17.03.2023, pe un eșantion de 1.150 de subiecți (populație adultă, de peste 18 ani), folosind metoda CATI (telefonic). Marja de eroare este de +/- 3%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro