Sari direct la conținut

Tragedia de la Mamaia, unde trei turiști au murit înecați. Fata după care au sărit în mare să o salveze este fiica unuia dintre ei / Mărturia tânărului care a scos-o pe fată din apă

HotNews.ro
Statiunea Mamaia, Foto: Mariusika11 | Dreamstime.com
Statiunea Mamaia, Foto: Mariusika11 | Dreamstime.com

Noi detalii apar în cazul tragediei de la Mamaia, unde trei bărbați au murit înecați după ce au sărit în mare pentru a ajuta o fată de 16 ani. Adolescenta – care acum este în spital – este fiica unuia dintre ei. Fata a fost scoasă din mare de către un tânăr care spune că în momentul în care a ajuns aceasta era agățată de o pasarelă, în timp ce salvamarii încercau să îi resusciteze pe cei trei bărbați.

Martorii spun, conform Digi 24, că adolescenta care a ajuns la spital după ce a fost scoasă din valuri este chiar fiica unuia dintre bărbații care au murit luni pe plaja din Mamaia. Fata a fost trasă de curenți și nu a mai putut ajunge la mal, moment în care tatăl ei a intrat în apă pentru a o salva. Nu a reușit, iar în ajutorul său au venit alți doi bărbați care, deși au fost scoși din apă de salvamari, nu au răspuns manevrelor de resuscitare.

Toți cei trei bărbați și-au pierdut viața.

Mărturia tânărului care a reușit să o scoată din mare pe adolescentă

Fata de 16 ani a fost salvată de către un tânăr care lucrează la baza nautică de pe plaja Cleopatra și care a fost anunțat despre incident și a mers acolo cu skijetul, scrie Ziua de Constanța. Erau valuri puternice și era arborat steagul roșu.

Tânărul spune că a găsit-o pe fată agățată de pasarela de pe plaja Victoria.

  • „Am fost sunat de un coleg de la o bază nautică din Mamaia Nord că în zona pasarelei (n.r.- de la plaja Victoria) este o persoană în pericol de înec. Nu știam despre ce este vorba, iar când am ajuns fata era agățată în capătul pasarelei și abia se mai ținea, era zgâriată pe mâini.
  • Celelalte trei persoane pluteau deja și erau salvamarii care se chinuiau să îi scoată să îi resusciteze. Am apucat-o pe fată, am ridicat-o pe skijet, mi-a zis să o las puțin să se liniștească. Atunci am observat că era zgâriată pe mâini. După ce s-a liniștit am dus-o la mal și au preluat-o cei de la SMURD care deja erau acolo împreună cu poliția și jandarmeria”, a declarat tânărul, Dani C, pentru Ziua de Constanța.

Fata de 16 ani este internată la Spitalul Județean Constanța.

Filmul tragediei

Filmul tragediei de luni, de pe plaja din Mamaia, conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, citați de Ziua de Constanța:

  • „În dimineața zilei de 14 august, ISU Dobrogea a fost solicitat să intervină în stațiunea Mamaia la cinci persoane care se aflau în pericol de înec. La fața locului au fost alocate mai multe resurse: două echipaje de prim-ajutor, un echipaj de terapie intensivă mobilă, o autospecială pentru transport victime multiple, elicopterul SMURD și șenilata de la punctul de prim-ajutor din Mamaia.
  • La fața locului s-a format un lanț uman, intervenția fiind una destul de dificilă din cauza valurilor mari și a mării agitate.
  • Salvatorii au reușit să recupereze două persoane conștiente din mare, transportate la Spitalul Județean. Au fost recuperate și celelalte persoane din mare, cărora li s-a aplicat protocolul de resuscitare. Din nefericire, toate cele trei persoane au fost declarate decedate.
  • Timpul de răspuns a fost unul foarte scurt, datorită punctului de prim-ajutor din Mamaia, care a fost operaționalizat începând cu data de 30 iunie, alături de toate celelalte puncte temporare de lucru din timpul sezonului estival.
  • Totodată, în stațiunea Mamaia, în dreptul unui hotel, a fost scoasă o persoană inconștientă din mare. A răspuns manevrelor de resuscitare și a fost transportată la Spitalul Județean”. (Foto: Dreamstime.com)
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro