Sari direct la conținut

Fișe medicale false pentru permise auto, eliberate de o clinică din București. Cum funcționa rețeaua

HotNews.ro
Masina de politie, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro
Masina de politie, Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Procurorii au descoperit o rețea formată din opt persoane și o clinică care ofereau fișe medicale false șoferilor care voiau să își reînnoiască permisul de conducere. Suspecții contrafăceau fișele medicale pentru a părea că șoferii chiar ar fi fost consultați în realitate, susțin procurorii.

Procurorii au făcut 12 percheziții în acest caz. Datele procurorilor arată că suspecții, cu sprijinul unei clinici medicale, au realizat un grup infracțional organizat „în legătură cu procesul de eliberare a fișelor medicale grupa I și II pentru persoane care solicitau obținerea/reînnoirea permisului de conducere auto”.

Practic, membrii grupării falsificau certificatele medicale prin falsificarea semnăturilor medicilor.

  • „În concret, membrii grupului au organizat un amplu proces de falsificare a fișelor medicale, prin contrafacerea semnăturii medicilor de la specialitățile necesare procesului de examinare clinică, atestând în mod nereal că examinările medicale ar fi fost realizate de personal medical autorizat.
  • Prin această modalitate, înscrisurile oficiale în discuție erau eliberate cu calificativul ”apt”, fără ca beneficiarii acestora să fi fost supuși unui control medical real”, conform unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Cinci persoane au fost arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile în acest caz, iar altele trei sunt sub arest la domiciliu.

  • „La data de 22.02.2024, urmare a propunerii formulate de către procurori, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a unui număr de 5 inculpați, respectiv luarea măsurii arestului la domiciliu față de alți 3 dintre aceștia.
  • În același context procesual, față de persoana juridică menționată a fost luată măsura preventivă a interzicerii pentru o perioadă de 60 de zile a desfășurării activităților de natura celor cu ocazia cărora au fost comise infracțiunile”, conform sursei citate anterior.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro