Sari direct la conținut

Parlamentul European anulează din nou sesiunea plenară de la Strasbourg

HotNews.ro
Parlamentul European, Foto: PE
Parlamentul European, Foto: PE

Următoarea sesiune a Parlamentului European, prevăzută între 19 și 22 octombrie, nu va avea loc la Strasbourg din cauza pandemiei de coronavirus, ci va fi organizată în sistem de videoconferință, a anunțat vineri președintele instituției, David Sassoli, potrivit AFP.

„Anunț cu regret că sesiunea plenară de săptămâna viitoare nu va avea loc la Strasbourg ci se va derula la distanță”, a scris pe Twitter Sassoli, care a calificat situația sanitară din Franța și din Belgia drept „foarte gravă.”

„Deplasările sunt un pericol”, a precizat el.

Cu toate acestea, „Strasbourg rămâne sediul Parlamentului European și vom face tot posibilul pentru e reveni acolo”, a afirmat David Sassoli.

Din cauza epidemiei de coronavirus, eurodeputații nu au mai pus piciorul în hemiciclul alsacian de șapte luni, reuniunile având loc la Bruxelles.

Într-o scrisoare de la sfârșitul lui septembrie adresată lui David Sassoli, președintele francez Emmanuel Macron a cerut reorganizarea sesiunilor plenare la Strasbourg încă „din decembrie” .

Potrivit tratelor europene, Parlamentul European are sediul la Strasbourg, unde se organizează de obicei 12 sesiuni plenare de trei zile și jumătate pe an. Dar, în restul timpului, eurodeputații lucrează la Bruxelles, ceea ce reprezintă o sursă de dezbateri de ani de zile.

Numeroșii partizani ai unui sediu unic, la Bruxelles, acuză în mod regulat costul financiar și ecologic al acestei „transhumanțe„ lunare a circa 2.500 de persoane și faptul că imensul complex din Strasbourg nu este folosit decât patru zile pe lună.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro