Prima zi de naștere din ultimele șapte decenii fără Prințul Philip. Regina Elisabeta a II-a a renunțat la mai multe tradiții pentru această zi
Decesul prințului Philip va continua să aibă efecte imediate asupra familiei regale britanice, aniversarea a 95 de ani a reginei Elisabeta de miercuri urmând să nu fie sărbătorită ca de obicei, relatează Fox News.
Monarhul britanic urmează să împlinească 95 de ani pe 21 aprilie însă aniversarea sa nu va avea fanfara regală a majorității zilelor de naștere regale.
De regulă familia regală britanică publică mai multe fotografii pentru a marca evenimentul însă anul acesta se va renunța la tradiția respectivă, potrivit revistei People.
Philip, ducele de Edinburgh, în vârstă de 99 de ani, s-a stins din viață cu două luni înainte de a 100-a sa zi de naștere. Acesta și regina Elisabeta a II-a au fost căsătoriți timp de 73 de ani.
Prințul consort a fost îngropat sâmbătă în capela St. George din Castelul Windsor.
Însă nu doar decesul ducelui de Edinburgh va schimba planurile din acest an ale familiei regale, pandemia de COVID-19 ducând la anularea Trooping the Colour, ceremonia efectuată anual în luna iunie de regimente ale armatelor britanice și din Commonwealth pentru a marca aniversarea suveranului britanic.
Revista People relatează că ar exista planuri pentru o celebrare în format restrâns la Castelul Windsor ca anul trecut, fiind deocamdată neclară participarea mai multor membri ai familiei regale.
Deocamdată se pare că regina este înconjurată de cei dragi, People scriind că aceasta și-a petrecut de asemenea mai mult timp în compania celor trei câini corgi ai săi, fiind văzută săptămâna trecută plimbându-i de mai multe ori în grădinile Frogmore de lângă Castelul Windsor.
În următoarele zile sunt așteptate vizite din partea membrilor familiei regale și se pare că prințul Harry nu se va întoarce în SUA la soția sa, Meghan Markle, decât după ziua bunicii sale.
Regina se va distanța și de o altă tradiție după moartea soțului ei, renunțând la transmiterea corespondenței pe papetărie cu margine neagră, urmând să folosească o hârtie personalizată care va avea blazonul ei încadrat în negru în loc de tradiționalul roșu folosit de suveranii britanici pentru perioada de doliu.
Folosirea de papetărie cu margine neagră este o tradiție ce datează din secolul XIX după ce regina Victoria a început să scrie pe hârtii cu o bordură neagră groasă și plicuri care se asortau ca urmare a morții soțului său, prințul consort Albert.
Citește și: