Sari direct la conținut

Jair Bolsonaro a fost spitalizat în SUA, confirmă soția sa

HotNews.ro
Jair Bolsonaro, Foto: Bruna Prado / AP / Profimedia
Jair Bolsonaro, Foto: Bruna Prado / AP / Profimedia

Jair Bolsonaro a fost spitalizat și „se află sub observație” pentru „probleme abdominale”, a anunțat luni soția sa Michelle, după ce presa braziliană a relatat că fostul președinte brazilian a fost internat într-un spital din Florida, în Statele Unite ale Americii, scrie AFP.

Jair Bolsonaro, în vârstă de 67 de ani, care a părăsit Brazilia cu două zile înainte de încheierea mandatului său, la 31 decembrie, are încă sechele grave în urma atacului cu cuțitul care era cât pe ce să-i ia viața în septembrie 2018, chiar înainte de alegerea sa ca președinte.

Susținători ai fostului președinte de extremă-dreapta brazilian Jair Bolsonaro au invadat duminică Congresul, Curtea Supremă și Palatul Prezidențial, provocând multe pagube.

Ei protestează împotriva revenirii la putere, în urmă cu o săptămână, a preşedintelui de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, care l-a învins pe Bolsonaro în al doilea tur de scrutin din 30 octombrie anul trecut. Potrivit estimărilor presei locale citate de Reuters, aproximativ 3.000 de persoane au fost implicate în acest asalt.

Casa Albă Casa Albă a reacţionat condamnând „orice încercare de a submina democraţia” din Brazilia.De asemenea, Lideri ai Uniunii Europene au condamnat invazia partizanilor fostului preşedinte brazilian de extremă dreaptă Jair Bolsonaro în instituţiilor politice la Brazilia, exprimându-şi „sprijinul deplin” pentru preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro