Sari direct la conținut

SUA: Jim Jordan a fost desemnat candidatul republican pentru funcția de președinte al Congresului

HotNews.ro
Jim Jordan, Foto: Annabelle Gordon - CNP / INSTAR Images / Profimedia
Jim Jordan, Foto: Annabelle Gordon - CNP / INSTAR Images / Profimedia

Jim Jordan, președinte al Comisiei juridice și unul dintre principalii republicani apropiați de Trump, a fost desemnat vineri, în cadrul unui vot intern, drept candidat al partidului său pentru funcția de președinte al Camerei Reprezentanților, au anunțat oficiali ai partidului, citați de AFP și Reuters.

Jordan a câștigat în urma unui vot secret împotriva lui Austin Scott, care aparține tot aripii conservatoare a partidului.

El a primit 124 de voturi față de 81 ale adversarului său, potrivit presei americane.

Luptele intestine dintre republicani au lăsat Casa Albă paralizată timp de 10 zile, în condițiile în care legislatorii au ajuns la un punct mort în privința succesorului lui Kevin McCarthy, care a fost forțat să plece de un mic grup de insurgenți republicani la 3 octombrie.

Unii republicani au declarat că problemele lor sunt mai profunde decât o simplă lipsă de conducere.

„Există o lipsă de încredere. Există o lipsă de transparență. Asta este ceea ce trebuie să abordăm înainte de a ajunge cu adevărat la speaker”, a declarat reprezentanta Kat Cammack.

Următorul test al lui Jordan este dacă poate obține votul celor 217 membri ai întregii Camere, inclusiv al democraților, într-un vot în plen.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro