Sari direct la conținut

„Asasinul a tras cu un pistol cu bile. Premierul Fico e în afara pericolului de moarte” – publicație din Slovacia / Pe contul de Facebook al lui Fico se spune însă că „următoarele ore sunt decisive”

HotNews.ro
Robert Fico, Foto: BRANISLAV RAČKO / News and Media / Profimedia
Robert Fico, Foto: BRANISLAV RAČKO / News and Media / Profimedia

Presa slovacă susține că rănile nu sunt letale. Pe contul oficial de Facebook al premierului slovac a apărut însă un mesaj prin care cetățenii sunt informați că Robert Fico se află într-o stare care îi pune viața în pericol, iar „următoarele ore sunt decisive”.

Două versiuni circulă în Slovacia, în privința stării în care se găsește premierul Robert Fico. Potrivit presei, el este în afara oricărui pericol de moarte după tentativa de asasinat de miercuri, au declarat mai multe surse pentru publicația Denníkn, una dintre cele mai importante surse de informare din Slovacia.

„Premierul are răni la abdomen și, se pare, la brațe și picioare. În prezent, el este transportat la spitalul din Banská Bystrica”, a scris Dennikn.

Procurorul general al Slovaciei, Maroš Žilinka, a condamnat atacul asupra lui Robert Fico ca fiind „un atac la esența însăși a statalității”. „Consider atacul de astăzi ca fiind ceva inacceptabil.

Este punctul culminant al sentimentelor care sunt alimentate în societate”, a declarat procurorul general.

„Va exista un răspuns intransigent la acest act și vor fi luate toate măsurile pentru a ne asigura că autorul acestui act atroce este pedepsit fără compromisuri și în mod corect”, a mai spus el.

Informații de la ora 17, ora României, transmise de aceeași publicație susțin că autorul tentativei de asasinat este un bărbat de 71 de ani care a tras cu un pistol cu bile, aflat în posesia sa legală. Poliția l-a reținut după tentativa de asasinat.

Robert Fico a fost transferat cu un elicopter al serviciilor de urgență la un spital din orașul Banská Bystrica.

Pe contul de Facebook al premierului a apărut un mesaj în care spune că se află într-o stare care îi pune viața în pericol. „În acest moment, este transportat cu elicopterul la Banská Bystrica, pentru că ar dura prea mult până ajunge la Bratislava din cauza necesităţii unei intervenţii acute. Următoarele ore sunt decisive”, au scris cei din stafful premierului slovac.

Conform filmărilor televiziunii Markíz, el a fost scos din elicopter pe o targă și dus în interiorul spitalului. Întrucât salvatorii l-au acoperit pe premier cu un cearșaf, nu a fost posibil să se vadă dacă acesta era conștient sau care sunt rănile sale. Un purtător de cuvânt al spitalului a declarat pentru Reuters că premierul este conștient.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro