Sari direct la conținut

Kevin Spacey admite că a „împins unele granițe” în trecut/ Locuința din Baltimore a actorului e scoasă la licitație

HotNews.ro
Actorul Kevin Spacey, Foto: Jason Merritt/Radarpics/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia
Actorul Kevin Spacey, Foto: Jason Merritt/Radarpics/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia

Actorul Kevin Spacey (64 ani) a admis, într-un dialog cu Piers Morgan că a „împins unele granițe” cu referire la acuzațiile de comportament inadecvat care i-au stopat cariera în 2017.

Anul trecut, actorul a fost găsit nevinovat de toate acuzațiile de agresiune sexuală împotriva a patru bărbați între 2001 și 2013, după un proces ținut la Londra, iar în 2022 un tribunal american a respins un alt proces de agresiune sexuală împotriva lui.

Spacey este în prezent implicat într-un proces civil pentru o acuzație, pe care el o neagă, că ar fi agresat sexual un bărbat în 2008.

Domnul Spacey a spus că locuința lui din Baltimore, unde locuiește din 2016, este executată și vândută la licitație, deoarece nu își permite să plătească „multe milioane” pe care le datorează în facturi legale.

Interviul, difuzat pe canalul YouTube Uncensored Piers Morgan, clarifică modul în care Spacey își vede comportamentul din trecut.

Când i s-a cerut să clarifice ce vrea să spună prin „împingerea granițelor”, dublul câștigător al Oscarului a spus: „A atinge pe cineva din punct de vedere sexual într-un mod pe care nu știam la momentul respectiv că nu și-l dorea”.

Presat de potențialul ca acest comportament să fie de tip infracțional, Spacey a spus că „a fost blând cu oamenii” și că a vrut să vadă „dacă vor răspunde pozitiv”.

Reporterul l-a întrebat: „Ați spune că toate acestea au fost consensuale sau a fost o încercare de seducție? Pentru că dacă gestul Dvs a fost respins, prin definiție înseamnă că nu e consimțit…”

La care Kevin Spacey a răspuns: „… atunci ar trebui să spună clar că nu vor să o facă, astfel încât să poți înțelege că nu este ceva consensual și să te oprești la timp”.

Întrebat dacă ar putea înțelege că un tânăr actor ar putea fi îngrijorat că o eventuală respingere a avansurilor sexuale din partea unui actor cu infleunța lui Kevin Spacey i-ar putea afecta viitorul, Spacey a răspuns direct: „Da”.

Actorul a mai spus că este gata să „și asume responsabilitatea” pentru unele dintre acțiunile sale din trecut, pe care le descrie drept „comportament rău, rău, rău”.

Dar el a mai spus că de asemenea, „o mulțime de oameni” au făcut afirmații false la adresa lui.

Actorii Ruari Cannon și Danny De Lillo au pretins ambii că actorul din House of Cards ar fi avut un comportament nepotrivit.

Cannon a susținut că Spacey l-a atins în mod nepotrivit în public la o premieră în 2013. Domnul Spacey a spus că acuzația a fost „ridicolă și nu s-a întâmplat niciodată”.

De Lillo a susținut o acuzație similară la un alt eveniment, dar Spacey a negat vehement.

Sharon Stone, Stephen Fry și Liam Neeson sunt însă de partea lui Spacey. Vorbind cu ziariștii de la The Telegraph, Stone a spus: „Abia aștept să-l văd pe Kevin înapoi la muncă. Este un geniu”.

Kevin Spacey a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor pentru American Beauty în 2000 și pentru cel mai bun actor în rol secundar în The Usual Suspects în 1995.

A fost și director artistic la Old Vic Theatre din Londra între 2004 și 2015.

Într-o declarație publică, reprezentanții Old Vic au mărturisit că a efectuat o investigație în 2017 cu privire la presupusa conduită inadecvată a lui Spacey între 2005 și 2013. A spus că nu există „niciun eveniment” cu privire la presupuse abateri ale actorului.

Spacey a fost concediat în timp ce filma serialul Netflix House of Cards, după ce primele acuzații împotriva lui au apărut în 2017.

Scenele sale din filmul lui Ridley Scott, „Pentru toți banii din lume”, au fost șterse și refăcute cu actorul canadian Christopher Plummer.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro