Sari direct la conținut

Un nou director general adjunct la PAID – societatea care gestionează asigurarea obligatorie a locuințelor. Cine este Cosmin Tudor

HotNews.ro
Cosmin Tudor, Director General Adjunct, PAID, Foto: PAID
Cosmin Tudor, Director General Adjunct, PAID, Foto: PAID

​Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat marți numirea lui Cosmin Tudor în funcția de director general adjunct la Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite asigurările obligatorii pentru locuințe împotriva cutremurului, inundațiilor și alunecărilor de teren. În ultimii 4 ani, Cosmin Tudor a fost director de dezvoltare în cadrul societății și are o experiență de 25 de ani în asigurări.

Din noua poziție, acesta va fi responsabil și de stabilitatea operațională a companiei alături de dezvoltarea gradului de cuprindere în asigurare, coordonând echipele de IT, daune, distribuție, metodologie-analiză dar și marketing-comunicare.

Cosmin Tudor are 47 de ani și este absolvent al Facultății de Științe Economice din cadrul Univ. “Al. I. Cuza” din Iași.

2 milioane de locuințe asigurate, după 13 ani de obligativitate legală

După 13 ani de la demararea procesului de asigurare obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, inundațiilor și alunecărilor de teren, miercuri, 15 noiembrie, a fost depășit pentru prima dată borna de 2 milioane de locuințe asigurate, în timp ce alte 7,4 milioane de locuințe rămân neasigurate.

Amintim că proprietarii de locuințe sunt obligați prin Legea 260/2008 să-și asigure locuințele împotriva cutremurului, inundațiilor și alunecărilor de teren, iar primele contracte de asigurare împotriva dezastrelor (PAD) au fost fost emise în vara anului 2010.

În teorie, amenda este între 100 și 500 de lei pentru proprietarii care nu-și asigură locuințele.

În practică, însă, până acum nu a fost aplicată nicio amendă. Cei care trebuie să aplice sancțiunea sunt primarii, care, însă, au nevoie de voturile oamenilor și se feresc să fie personaje negative.

Prețul asigurării obligatorii pentru locuințele cu structura mai rezistentă, în special din orașe, a crescut de la 100 de lei la 130 de lei pe an, începând de sâmbătă, 11 noiembrie, în timp ce despăgubirea maximă în cazul unui dezastru produs de cutremur, inundații sau alunecări de teren a rămas aceeași – 100.000 de lei.

Pentru locuințele din chirpici ori paiantă, prețul asigurării obligatorii a rămas 50 de lei, sumă pentru care proprietarii pot primi despăgubiri de maxim 50.000 de lei în cazul producerii unui dezastru.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro