Sari direct la conținut

Ludovic Orban: Ne alăturăm solicitării președintelui, doamna Dăncilă nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului/ Dan Barna anunță intenția depunerii unei moțiuni de cenzură, Orban susține că trebuie evaluat momentul oportun

HotNews.ro

​Președintele PNL Ludovic Orban a declarat vineri, pentru HotNews.ro, că solicitarea președintelui Klaus Iohannis de demisie a premierului Viorica Dăncilă este întemeiată, întrucât, în opinia sa, aceasta a încălcat Constituția. Întrebat dacă PNL ar putea în context să depună o moțiune de cenzură, Orban a răspuns că trebuie eveluat momentul oportun. De cealalaltă parte, liderul USR Dan Barna a anunțat că îl va aborda pe Orban pentru a iniția acest demers.

„Este foarte întemeiată solicitarea președintelui, doamna Dancila nu mai are ce caută în fruntea Guvernului, nu este altceva decât o marionetă a cuplului Dragnea-Tăriceanu care execută toate comenzile ticăloase date de acești politicieni nocivi pentru România. Cu siguranță vom depune o moțiune de cenzură în această sesiune, dar având în vedere că opoziția poate depune o singură moțiune pe sesiune vom caută să o depunem evaluan posibilitatea de a avea șansele maxime de a obține un număr mai mare de voturi”, a declarat Orban pentru HotNews.ro.

„Susținem demersul președintelui și ne alăturăm solicitării formulate de președinte de demisie a premierului pentru gravă încălcare a Constituției și pentru daunele imense provocate prin initative de politică externă unde guvernul nu este altceva decât un executant”, a adăugat el.

„O să discut cu dl Orban și o sa vedem când va fi momentul oportun (pentru depunerea unei motiuni de cenzura – n.r.). Pozitia Presedintelui este una firească,” a spus la rândul său liderul USR Dan Barna la Antena 3.

Amintim că doar parlamentul poate retrage încrederea prim-ministrului, printr-o moțiune de cenzură.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro