Sari direct la conținut

UPDATE Nicolicea, întrebat dacă Iohannis poate fi acuzat de înaltă trădare: Prostii din astea numai Orban spune

HotNews.ro
Eugen Nicolicea, Foto: Agerpres
Eugen Nicolicea, Foto: Agerpres

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat miercuri, întrebat de posibila suspendare a președintelui dacă nu pune în aplicare decizia CCR, că aceasta este doar un pas în demitere și poporul decide, dar a exclus că Iohannis poate fi acuzat de înaltă trădare. El l-a contrazis pe colegul său Florin Iordache care a susținut că este posibil ca șeful statului să fie suspendat fără să se ajungă la referendum de demitere, făcând astfel trimitere la varianta în care actuala coaliție l-ar acuza pe șeful statului de înaltă trădare.

„Suspendarea este o etapă intermediară în procesul de demitere, care o face poporul. Suspendarea se face 30 de zile plus cât durează validarea lui dacă demiterea este aprobată de popor suspendarea încetează, dacă poporul nu acceptă ea se încheie. Cred că am înțeles cu toții că suspendarea e o etapa intermediară. Președintele interimar are toate drepturile, mai puțin să dea decorații si sa avanseze în grad de mareșal”, a declarat Eugen Nicolicea, citat de Mediafax.

Cu toate acestea, potrivit digi24, Nicolicea nu a exclus cu totul scenariul fără precedent în care șeful statului să fie suspendat și apoi Parlamentul să anuleze hotărârea de suspendare.

Întrebat dacă președintele ar putea fi acuzat de înaltă trădare, dacă nu pune în aplicare decizia CCR, Nicolicea a negat, făcând referire la plângerea penală depusă de Ludovic Orban la Parchetul General pe numele Vioricăi Dăncilă.

”Art 96 prevede că înalta trădare e comisă de președinte și CSAT. Prostii din acestea nu poate să spună decât Orban”, a afirmat Nicolicea.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că va face publică decizia privind revocarea Laurei Codruța Kovesi într-un termen rezonabil, dar că e necesară o dezbatere amplă asupra subiectului. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că este dispus să pună mai multe întrebări care reies din motivarea CCR, precizând că un referendum „poate să fie la finalul unei astfel de dezbateri”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro