Sari direct la conținut

Tăriceanu, după remanierea lui Toader: Ministerul Justiției era portofoliul PSD, e dreptul lor să decidă / Toader a făcut „gesturile curajoase” cu revocările lui Lazăr și Kovesi

HotNews.ro
Tariceanu , Foto: AGERPRES
Tariceanu , Foto: AGERPRES

​Lăsat fără ministru al Justiției în Guvernul Dăncilă, Călin Popescu Tăriceanu spune doar că portofoliul era al celor de la PSD și-l laudă pe Tudorel Toader pentru „gesturile curajoase” pe care le-a făcut.

„​Este în dreptul celor de la PSD să decidă cine sunt miniștrii care-i reprezintă în Cabinet. Ministerul Justiției era un portofoliul al PSD. Toader a avut un rol important în demersul PSD-ALDE de reformare a justiție.

Toader a făcut multe lucrur”, a spus, la Antena 3, liderul ALDE. Tăriceanu a spus că Tudorel Toader este autorul unor „gesturi curajoase” cum ar fi revocările Laurei Codruța Kovesi și Augustin Lazăr.

„Nu lipsa de curaj i se poate reproșa lui Toader”, a spus el.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, miercuri seară, președintelui Iohannis propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și demisiile ministrilor Fondurilor Europene și pentru Românii de pretutindeni, Rovana Plumb, respectiv Natalia Intotero, se arată într-un comunicat al Guvernului.

PSD i-a retras sprijinul politic ministrului Justiției , Tudorel Toader, iar în locul acestuia a fost propus deputatul Eugen Nicolicea. Decizia vine după ce Toader a refuzat sistematic să adopte ordonanțele privind modificarea codurilor penale și contestația în anulare atât de necesare pentru Liviu Dragnea și PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la finalul ședinței Comitetului Executiv, că așteaptă ca Tudorel Toader să demisioneze. De asemenea, s-a decis remanierea ministrilor Rovana Plumb și Natalia Intotero, în locul lor fiind propuși Oana Florea, respectiv Liviu Tit Brăiloiu.

După o discuție la Palatul Victoria cu premierul Dăncilă, Tudorel Toader a scris pe Facebook că șefa Guvernului nu i-a cerut demisia, urmând ca acest lucru să fie lămurit joi dimineață.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro