Sari direct la conținut

Teodorovici: Propunerea mea vizează un tratament corect și evitarea abuzului. Unii nu înțeleg

HotNews.ro
Teodorovici: Propunerea mea vizează un tratament corect și evitarea abuzului. Unii nu înțeleg

Eugen Teodorovici a declarat că unii nu au capacitatea de a înțelege adoptarea unor decizii în general și nici pe cele ale PSD. Ministrul de Finanțe a precizat că proiectul său de lege vizează un tratament corect din partea angajatorului față de angajat și evitarea abuzurilor, scrie Mediafax.

„Se pare că măsurile adoptate de PSD îşi ating din nou scopul, având în vedere că una dintre cele mai recente, aceea privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a stârnit deja, în media, o multitudine de reacţii, chiar dacă multe dintre ele fundamentate pe o insuficientă analiză şi, evident, pe o neînţelegere a textului de lege propus, arătând fie necunoaştere, fie, ceea ce este şi mai grav, rea-voinţă. Nu doresc să intru în niciun fel de polemică, în special cu aceia care au dovedit de atâtea ori, nu doar incapacitatea adoptării unor decizii, ci şi incapacitatea de a le înţelege pe cele luate de PSD”, a scris Eugen Teodorovici, duminică, pe Facebook.

Senatorul PSD a adăugat că propunerea sa legislativă aduce predictibilitate, prin faptul că detaliază obligațiile de reținere sau nereținere, de încasare sau neîncasare a unor impozite și contribuții.

„Propunerea mea vizează un tratament corect şi onest din partea angajatorului faţă de angajat, evitarea oricărei forme de abuz şi nicidecum formule de tipul celor suţinute de către contestatarii acestei măsuri. Propunerea aduce un plus de predictibilitate prin detalierea obligațiilor de reținere sau nereţinere, de încasare sau neîncasare a unor impozite şi contribuţii, ca fapte ce intră în sfera evaziunii fiscale. Măsurile propuse, nu doar că vizează protejarea bugetului de stat, dar şi a persoanelor angajate cărora li s-au reţinut impozite şi contribuţii cu diferite destinaţii, ce nu sunt în responsabilitatea lor, dar de plata cărora depinde obţinerea ulterioară a unor drepturi; pentru că sunt drepturi ale oamenilor, cum ar fi cel la pensiei sau la asistenţă medicală, care depind de buna credinţă, seriozitatea şi responsabilitatea angajatorului”, a explicat Teodorovici.

Ministrul de Finanțe a mai spus că mereu a fost adeptul unor măsuri care să susțină mediul de afaceri din România și să protejeze în mod rea angajații.

„Am fost şi sunt adeptul măsurilor care susţin mediul de afaceri românesc şi care, totodată, asigură o protecţie reală a angajaţilor. Iar rezultatul dialogului intens este mai mult decât evident, dacă vedem şi vrem să vedem cel puţin măsurile luate şi cerute de mediul de afaceri – modificările la Codul Fiscal şi de Procedură Fiscală, restructurarea financiară, măsura privind capitalul negativ ori introducerea bacșișului pe nota de plată, ca măsură cerută de industria HORECA”, a explicat Eugen Teodorovici.

Acesta vine și cu o recomandare pentru contestarii proiectului său și anume să citească cu atenție propunerea legislativă, pentru a informa corect oamenii.

„Le recomand acelora care din convingere, îndrumaţi sau plătiţi de alţii, promotori ai unor interese contrare celor ale românilor, să parcurgă cu atenţie textul de lege propus şi să informeze corect oamenii, asigurându-i de întreaga disponibilitate a mea şi a colegilor mei pentru a le explica ceea ce nu au înţeles sau nu au vrut să înţeleagă din măsurile propuse”, a conchis Teodorovici.

Reacția vine după ce Florin Cîțu a anunțat că va prezenta, săptămâna viitoare, dovezi despre ilegalități care ar fi fost comise de Eugen Teodorovici. Liderul senatorilor PNL îi transmite ministrul de Finanțe că va ajunge lângă Liviu Dragnea, însă nu pentru că nu și-a plătit taxele către stat.

Liberalul a mai spus că prin proiectul de lege, Eugen Teodorovici, „bichonul Vioricăi”, vrea să bage la pușcarie oamenii care nu își plătesc taxele.

Eugen Teodorovici a depus, în procedură de urgență, la Senat un proiect de lege care prevede pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 6 ani pentru cei care nu virează la timp contribuțiile care sunt reținute din salarii, pensii, asigurări sociale de sănătate, drepturi de autor și alte venituri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro