Sari direct la conținut

UPDATE După o discuție față în față, Stănescu și Ciolacu revin în camarila lui Dăncilă / Mihai Fifor nu mai este șef de campanie al PSD la alegerile prezidențiale

HotNews.ro
Dancila, Stanescu, Oprisan, Foto: Hotnews
Dancila, Stanescu, Oprisan, Foto: Hotnews

Dacă la începutul zilei liderii PSD grupați în jurul lui Paul Stănescu și Marcel Ciolacu voiau să o mazilească pe Viorica Dăncilă, seara înaintea de reuniunii CEX, cei trei au apărut împreună, la finalul unei întâlniri în cadru restrâns. Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că după prezidențiale va fi organizat congres pentru schimbarea conducerii PSD iar deciziile vor fi luate în consens de acum înainte cu liderii PSD. Mihai Fifor a fost înlocuit de liderii PSD din calitatea de șef de campanie la alegerile prezidențiale, au precizat surse pentru HotNews, iar Teodorovici ar urma să se retragă, de asemenea, din prima linie.

UPDATE 21.12: Deputații PSD Marius Bota, Gabriel Petrea și senatorul Ioan Talpoș, care au votat la moțiune, au fost excluși din PSD

UPDATE 21.00: Fifor nu mai este șef de campanie al Vioricăi Dăncilă la prezidențiale. De asemenea, în cadrul discuțiilor CEX, Marcel Ciolacu a cerut demisia lui Fifor din funcția de secretar general, dar Dăncilă i-a luat apărarea și nu a vrut să supună votului acest lucru. Claudiu Manda l-a propus pe Paul Stănescu pentrufunția de secretar general al PSD dar acesta ar fi refuzat spunând că „fără un vot oficial si statutar al colegilor nu face astfel de lucruri”.

Conform surselor citate, campania electorală va fi coordonată de vicepeședinții pe regiuni.

În cadrul CEX, liderii au stabilit că nu vor colabora cu ProRomânia la nivelul Parlamentului și își mențin decia de a nu merge la consultările stabilite de președintele Klaus Iohannis.

După întâlnirea informală cu Ciolacu, Stănescu și Oprișan, Viorica Dăncilă a declarat că nu renunță la funcția de șef al PSD, chiar dacă există și social-democrați nemulțumiți de acțiunile sale. Aceasta a afirmat că va avea loc un congres după alegerile prezidențiale.

„Suntem o echipă unită și vom merge înainte. Puterea nu se cedează, puterea se câștigă, noi am vrut să punem în practică programul de guvernare, chiar dacă știam că poate pierdem. După alegerile prezidențiale probabil va avea loc un congres. Nu este o problemă organizarea unui congres, dar după alegerile prezidențiale, pentru că la ora 12.00 noaptea se intră în campanie, nu avem timp de congres.”, a răspuns Viorica Dăncilă, întrebată dacă ia în calcul retragerea de la conducerea PSD.

Conducerea PSD s-a întâlnit ulterior într-o altă ședință informală, de această dată la Vila Lac, unde s-au luat decizii în ceea ce privește modul cum va reacționa partidul în următoarea perioadă.

Întrevederea la care au participat și Mihai Fifor, Eugen Teodorovici, Marian Oprișan, Niculae Bădălău, Claudiu Manda, Florin Iordache și Horia Teodorescu a avut loc în contextul în care o serie de 25 de lideri de organizații vor să-i ceară lui Dăncilă să facă un pas în spate în ceea ce privește conducerea partidului.

Reamintim că Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au convocat vineri, la Parlament, o întâlnire informală cu liderii din teritoriu pentru a discuta soarta Vioricăi Dăncilă și a partidului. Pesediștii vor să-i ceară lui Dăncilă să-și schimbe echipa de campanie iar Mihai Fifor, Eugen Teodorovici și Miron Mitrea să facă un pas în spate din conducerea partidului.

La ședință au participat 25 de lideri de organizații printre care nume ca Gabriela Firea, Olguța Vasilescu, Marian Oprișan și Ionel Arsene.

În replică, premierul demis Viorica Dăncilă a declarat că speră să nu se transforme într-o „mişcare pucistă” care „nu-şi va găsi locul în electoratul PSD”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro