Sari direct la conținut

VIDEO Discurs bizar al „Guvernatorului poporului” din Donețk: Ucrainenii sunt ruși posedați de diavol / Noi încercăm să îi convingem, dacă nu, îi omorâm

HotNews.ro
Pavel Gubarev spune ca ucrainenii vor fi ucisi daca nu se lasa „convinsi”, Foto: Captura video
Pavel Gubarev spune ca ucrainenii vor fi ucisi daca nu se lasa „convinsi”, Foto: Captura video

Pavel Gubarev, autoproclamatul „Guvernator al poporului” din regiunea Donețk din estul Ucrainei, afirmă că ucrainenii sunt de fapt ruși posedați de diavol care vor fi uciși dacă nu se lasă convinși să treacă de partea rușilor.

„Este foarte important pentru noi să creăm o imagine a inamicului care se bazează pe realitate: aceștia sunt oameni ruși, posedați de diavol. Noi venim să îi convingem, nu să îi ucidem”, susține Gubarev.

„Dar dacă nu vreți ca noi să vă facem să vă răzgândiți, atunci vă vom ucide. Vom ucide câți dintre voi va fi nevoie. Vom ucide un milion sau 5 milioane, vă putem extermina pe toți până când vă dați seama că sunteți posedați de diavol și trebuie să fiți vindecați”, susține el.

Liderul separatist spune apoi că președintele ucrainean Volodimir Zelenski este unul dintre „principalii posedați” și că în realitate este „odrasla diavolului”.

„El este Hitler 2.0 cu naționalismul său turbat, cu acea rusofobie turbată cu imagini cu femei tăind un gât, ei sunt sataniști posedați însângerați din punct de vedere al gândirii creștine. Din punctul de vedere secular aceștia sunt consumatori anti-liberalism, oameni proști care nu-și pot da seama ce se întâmplă”, mai spune el.

Cine este Pavel Gubarev, autoproclamatul „Guvernator al poporului” din Donețk

Pavel Gubarev a fost cunoscut în Ucraina ca un activist pro-rus proeminent înainte de ocuparea ilegală a Crimeii în 2014, an în care el s-a autoproclamat drept „Guvernatorul poporului” în regiunea Donețk după ce separatiștii pro-ruși au capturat Adunarea Regională locală.

Ulterior el a fost tras pe linie moartă de ceilalți lideri separatiști precum Denis Pușilin, actualul șef al administrației „civilo-militare” instalate de ruși în Donețk, și i s-a interzis să participe la pretinsele alegeri legislative organizate de insurgenții pro-ruși.

La scurt timp după ce s-a declarat „Guvernator al poporului” în martie 2014, el a fost arestat de SBU, serviciul de securitate al Ucrainei. Însă el a fost eliberat doar două luni mai târziu în schimbul unor ofițeri ai SBU arestați de miliția separatistă din Donbas.

Separatiștii pro-ruși au desființat funcția sa de „Guvernator al poporului” imediat după organizarea unor așa-zise alegeri parlamentare în zonele pe care le controlau în estul Ucrainei în urmă cu 8 ani.

Urmărește ultimele evoluții din a 230-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro