Armamentul furnizat Ucrainei de Occident dă roade. Medvedev deplânge situația Moscovei. „Va fi foarte greu” pentru Rusia
Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a susținut că situația „va fi foarte grea” pentru Rusia în contextul în care Ucraina primește armament greu de la Occident și a avertizat că Moscova „nu ar trebui să-și facă iluzii”, relatează Ukrainska Pravda și Tass.
Potrivit acestuia, rezultatele întâlnirii aliaților occidentali ai Ucrainei de la baza Ramstein sugerează că Occidentul va continua să furnizeze arme Ucrainei pentru o lungă perioadă de timp ceea ce va duce la o uzură a Rusiei. De asemenea, el își exprimă speranța că un conflict prelungit poate duce la crearea unei noi alianțe militare, care se va plasa împotriva SUA.
- „Întâlnirea de Ramstein și alocarea de armament greu Kievului nu lasă nicio îndoială că dușmanii noștri vor încerca să ne epuizeze pentru o perioadă nedeterminată de timp, sau mai bine zis, să ne distrugă. Au destule armament. Dacă este necesar, vor începe să producă noi arme. Deci nu ar trebui să existe iluzii.
- Ce concluzii putem trage? În primul rând, va fi foarte greu. În al doilea rând, în cazul unui conflict prelungit, o nouă alianță militară se va forma mai devreme sau mai târziu din acele țări forțate de SUA și haita lor de câini castrați…
- Va fi în acel moment când SUA vor abandona această Europa bătrână și rămășițele ucrainenilor mizerabili, iar lumea va reveni la starea de echilibru”.
Dmitri Medvedev a vorbit pentru prima oară joi despre o posibilă înfrângere a Moscovei în războiul din Ucraina, avertizând NATO că aceasta ar putea declanșa un război nuclear.
„Înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convențional ar putea declanșa un război nuclear”, a scris acesta joi pe canalul său de Telegram.
SUA vor trimite 50 de vehicule militare Bradley pentru forţele armate ucrainene, precum și 90 de vehicule blindate Stryker și sistem de apărare aeriană Patriot.
Finlanda a promis echipamente de apărare suplimentare în valoare de peste 400 de milioane de euro pentru Ucraina și a indicat că ar putea adăuga tancuri Leopard dacă există un acord cu aliații.
De asemenea, Polonia ar putea trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina chiar și fără aprobarea Germaniei, care amână o astfel de decizie, în timp ce miniştrii de externe ai celor trei ţări baltice au cerut Berlinului să livreze Kievului tancuri Leopard, la o zi după ce Germania a refuzat să se angajeze să facă acest lucru la o reuniune a Grupului de Contact pentru Ucraina
Cu toate acestea, Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat că a ordonat un inventar al tancurilor Leopard 2, pe fondul unor critici tot mai mari pentru că nu a luat o decizie privind trimiterea vehiculelor de luptă în Ucraina.