Sari direct la conținut

VIDEO „Rusia a dovedit încă o dată că este o țară teroristă”: Ucraina acuză că doi soldați ai săi care se predaseră au fost executați cu sânge rece

HotNews.ro
Soldat ucrainean care se predă unor militari ruși, Foto: captură Twitter
Soldat ucrainean care se predă unor militari ruși, Foto: captură Twitter

Militarii ruși au ucis doi soldați ucraineni care se predaseră în regiunea Donețk, a confirmat Direcția de comunicare strategică a Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit Kyiv Independent.

Într-o înregistrare video publicată de canalul ucrainean DeepState Telegram sâmbătă, un grup de soldați ruși par să ucidă doi ucraineni care ies dintr-o tranșee. Unul dintre cei doi avea mâinile la ceafă.

Procuratura din regiunea Donețk a lansat o anchetă privind încălcarea regulilor și uzanțelor de război. Uciderea prizonierilor de război încalcă Convenția de la Geneva și constituie o crimă de război.

Potrivit procurorilor, trupele rusești au cucerit pozițiile ucrainene din apropierea satului Stepove din regiunea Donețk. Când doi soldați ucraineni au fost forțați să se predea, militarii ruși i-au împușcat mortal.

Canalul Telegram DeepState a raportat că soldații serveau în Brigada 45 de pușcași mecanizați din Ucraina.

Președintele parlamentului ucrainean, Ruslan Stefanchuk a condamnat și el „execuția soldaților ucraineni de către ruși”

„Aceasta este o altă crimă comisă de teroriștii ruși. Încălcarea regulilor de război. Uciderea unor soldați neînarmați. Rusia a dovedit încă o dată că este o țară teroristă pentru care nu există legi și norme de drept internațional”, a adăugat acesta într-o postare pe platforma X.

Clipul cu incidentul a fost postat sâmbătă pe rețelele de socializare. ATENȚIE, imagini șocante:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro