Sari direct la conținut

Raport ONU: Bărbații homosexuali au de 28 de ori mai multe riscuri să contracteze virusul HIV decat cei heterosexuali

HotNews.ro
Raport ONU: Bărbații homosexuali au de 28 de ori mai multe riscuri să contracteze virusul HIV decat cei heterosexuali

Bărbații homosexuali au de 28 de ori mai multe riscuri să contracteze virusul HIV decât cei heterosexuali, în ciuda unei reduceri radicale a infecțiilor transmisibile în rândul bărbaților homosexuali din țările occidentale, arată un raport al Organizației Națiunilor Unite, citat de Reuters.

Numărul total de noi infecții cu HIV a scăzut în anul 2017 la 1,8 milioane, comparativ 3,4 noi milioane de cazuri înregistrate în anul 1996, arată raportul ONU.

Cu toate acestea, bărbații homosexuali rămân cei mai expuși riscului de a contracta virusul HIV, alături de prostituate, utilizatorii de droguri și femeile transgender, potrivit raportului citat.

În 2014, statele membre ale Organizației Națiunilor Unite s-au angajat să pună capăt epidemiei de SIDA până în anul 2030, ca parte a Agendei pentru Dezvoltare Durabilă din 2030.

Potrivit ONU, în anul 2017, numărul deceselor legate de SIDA la nivel global a fost cu un milion mai mic decât în urmă cu 13 ani. Rata îmbolnăvirilor a scăzut, de asemenea, substanțial în ultimii ani.

Stigmatizarea și discriminarea minorităților sexuale rămân bariere în calea sănătății și a educației sexuale, mai arată ONU. „Drepturile omului sunt universale – nimeni nu este exclus – nici homosexualii, nici consumatorii de droguri, nici transgenderii, deținuții sau migranții”, afirmă Michel Sidibe, adjunct al secretarului general al ONU.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro