Sari direct la conținut

STS se pregateste pentru alegerile locale si parlamentare: A incheiat acorduri de voce si date mobile in valoare de peste 840.000 de euro cu Orange, Vodafone si Telekom

HotNews.ro
Alegeri, Foto: Agerpres
Alegeri, Foto: Agerpres

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a incheiat in data de 25 februarie 2016 cu Orange, Vodafone si Telekom Romania Mobile acorduri cadru pentru servicii de voce si date mobile in valoare cumulata de 843.079 de euro. ‘Serviciile achizitionate vor fi utilizate pentru indeplinirea de catre STS a atributiilor ce ii revin pe linia asigurarii comunicatiilor in situatii de urgenta, de criza si alte evenimente de importanta deosebita, respectiv asigurarea functionarii Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal, inclusiv asigurarea serviciilor de telefonie speciala si de comunicatii de voce si date necesare birourilor si oficiilor electorale cu ocazia alegerilor locale si parlamentare’, a precizat pentru HotNews.ro, purtatorul de cuvant al STS, colonelul Adrian Fulea.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), STS a incheiat separat cu fiecare din cei trei mari operatori mobili acorduri cadru pentru un numar de 4 ani.

Cel mai mare contract, in valoare de 477.943 de euro a fost incheiat cu Orange Romania, cel mai mare operator local de comunicatii mobile. Al doilea mare contract in valoare de 253.688 euro a fost incheiat cu Vodafone, care este al doilea mare operator local de comunicatii mobile.

Al treilea contract, in valoare de 111.448 de euro a fost incheiat cu Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote), al treilea operator mobil local.

La solicitarea HotNews.ro de a oferi mai multe detalii privind scopul achizitionarii acestor servicii, colonelul Adrian Fulea, purtatorul de cuvant al STS a precizat urmatoarele:

  • „Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a incheiat cele trei acorduri-cadru in vederea achizitiei de servicii de comunicatii de voce si date mobile necesare pentru situatii de urgenta, de criza si alte evenimente de importanta deosebita, inclusiv procese electorale, conform atributiilor ce ii revin potrivit Hotararii Guvernului nr. 2.288/2004 pentru aprobarea repartizarii principalelor functii de sprijin pe care le asigura ministerele, celelalte organe centrale si organizatiile neguvernamentale privind prevenirea si gestionarea situatiilor de urgenta, Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, pentru modificarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente, respectiv Hotararii Autoritatii Electorale Permanente nr. 9/2015 pentru aprobarea Normelor Metodologice privind functionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal (SIMPV), selectia si desemnarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale sectiilor de votare.
  • Serviciile achizitionate vor fi utilizate pentru indeplinirea de catre STS a atributiilor ce ii revin pe linia asigurarii comunicatiilor in situatii de urgenta, de criza si alte evenimente de importanta deosebita, respectiv asigurarea functionarii Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal, inclusiv asigurarea serviciilor de telefonie speciala si de comunicatii de voce si date necesare birourilor si oficiilor electorale cu ocazia alegerilor locale si parlamentare”.

Alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie 2016, potrivit unei decizii luate in luna februarie din acest an de catre Guvern.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) este organul central de specialitate, cu personalitate juridica, ce organizeaza si coordoneaza activitatile in domeniul telecomunicatiilor speciale pentru autoritatile publice din Romania si alti utilizatori prevazuti de lege. Institutia are structura militara si face parte din sistemul national de aparare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro