Sari direct la conținut

SUA vede si avantajele incalzirii globale pentru sanatatea umana

HotNews.ro

Casa Alba crede ca incalzire globala prezinta si o serie de avantaje entrust sanatatea umana. Purtatorul de cuvant al presedintiei, Dana Perino, a anuntat ca expertii amerivani incearca sa determine „care sunt avantajele si dejavantajele procesului climatic pentru sanatatea omului”, relateaza AFP.

Pentru a-si sustine afirmatiile, Perino a citat un document care arata ca avantajele vor fi mai numeroase decat „efectele negative pentru sanatate din cauza cresterilor de temperatura in lume, in special in tarile in curs de dezvoltare”.

„Multi oameni mor iarna din cauza bolilor asociate frigului. Exista o serie de studii care sustin ca incalzirea globala, in anumite regiuni din lume, va ajuta aceste persoane”, a declarat Perino, in fata jurnalistilor curiosi sa afle care ar putea fi aceste efectele benefice.

Punctul de vedere al purtatorului de cuvant de la Casei Albe a fost sustinut si de Consiliul american pentru calitatea mediului din cadrul administratiei americane.

Potrivit institutiei, care citeaza un raport intocmit de Grupul Interguvernamental privind evolutia climei, „este important sa fie luate in considerare atat riscurile cat si beneficiile pentru sanatate cauzate de schimbarea climatica”.

„Ne bazam pe cele mai bune studii disponibile pentru a ne ghida in deciziile noastre politice”, a afirmat un reprezentat al Consiliului pentru calitatea mediului, invocand ca posibile avantaje ale schimbarii climatice, o scadere a numarului de persoane care mor din cauza frigului si o posibila diminuare a epidemiilor de boli infectioase.

Dana Perino a respins acuzatia potrivit carora administratia Bush ar fi cenzurat rapoartele expertilor privind incalzirea globala, in contextul in care Statele Unite evita sa adopte o legislatie concreta pentru diminuarea factorilor de poluare.

Casa Alba invoca punerea in pericol a economiei americane si excluderea incorecta a tarilor in curs de dezvoltare de la implementarea restrictiilor, in cazul in care aceste legi vor fi adoptate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro