Sari direct la conținut

​TOP Cat de conectati la lumea digitala sunt consumatorii din 78 de tari: Romania ocupa locul 50, in urcare cu 3 pozitii fata de anul 2015

HotNews.ro
Cat de conectati la lumea digitala sunt romanii, Foto: Gfk
Cat de conectati la lumea digitala sunt romanii, Foto: Gfk

Romania se afla pe locul 50, in urcare cu trei pozitii fata de anul trecut, intr-un top care masoara gradul de conectivitate la lumea digitala a populatiei din 78 de tari si 8 regiuni ale lumii, realizat de GFK. Dintre tarile din Europa Centrala si de Est, cel mai bine sta Cehia, urmata de Slovenia si Polonia, iar cel mai putin conectate tari sunt Romania, Serbia si Ucraina. Pe de alta parte, Romania, Slovacia si Ungaria se bucura de cele mai dinamice evolutii, urcand fiecare cu cate 3 pozitii fata de clasamentul de anul trecut.

GfK Connected Consumer Index este un indicator care masoara cat de mult si de pe ce device-uri se conecteaza la continutul digital consumatorii din 78 de tari si 8 regiuni ale lumii. Indicatorul prezinta tarile cu cei mai conectati consumatori la lumea digitala, atat in total, cat si detaliat, pe fiecare dintre cele unsprezece tipuri de dispozitive (smartphone, tableta, laptop, PC, wearables, televizor inteligent, STB – receptor TV, consola de jocuri video, e-Reader, automobil conectat, casa inteligenta), impreuna cu tendintele din ultimii cinci ani. Baza indicelui incepe de la 100 de puncte, media la nivel mondial din anul 2010.

Acesta permite companiilor sa compare gradul de conectivitate pentru fiecare tara sau regiune de interes, pentru a identifica oportunitati de piata in diferite industrii – de la evolutii ale vanzarilor de dispozitive digitale si ale consumului de continut pana la extinderea tehnologiei in domeniul sanatatii si media.

Top zece cele mai „conectate” natiuni si ce pozitie ocupa Romania in Europa Centrala si de Est

Topul conectivitatii in Europa Centrala si de Est

Topul conectivitatii in Europa Centrala si de Est

Foto: Gfk

In clasamentul din ultimii doi ani, Hong Kong si America de Nord (Statele Unite ale Americii, Canada si Mexic) detin constant primele doua pozitii printre cele mai bine conectate natiuni din lume. Cu toate acestea, consumatorii din Emiratele Arabe Unite se apropie rapid de plutonul fruntas, sarind de pe locul al optulea in 2015 pe al treilea prognozat pentru acest an.

„Observam unele macro tendinte in ceea ce priveste gradul de conectivitate in toate tarile. Pentru pietele in plina dezvoltare, in special din Orientul Mijlociu, Africa si APAC, tendinta dominanta ramane adoptarea smartphone-urilor. Acesta este principalul dispozitiv – si de multe ori primul – pentru conectarea consumatorilor la servicii de date. Este probabil ca aceasta tendinta sa ramana dominanta pentru urmatorii doi-trei ani, atata vreme cat, odata cu reducerile de pret, peste ca un miliard de consumatori isi vor putea permite sa se conecteze pe un dispozitiv personal pentru prima data”, declara Kevin Walsh, director Tendinte si prognoze GfK.

In pietele dezvoltate – in primul rand Europa de Vest si America de Nord – motoarele de crestere au trecut deja la urmatorul nivel de conectivitate pentru consumatori, oferind noi beneficii. Wearables conduc, impreuna cu automobilele conectate. O alta oportunitate importanta este tehnologia pentru casele inteligente. Totusi, este de asteptat ca aceasta sa fie mai lenta si mai stabila in ceea ce priveste curba de adoptare de catre consumatori, se mai arata in studiul GFK.

Pentru a vedea scorurile GfK Connected Consumer Index in general si pentru fiecare dintre cele 11 tipuri de dispositive, dar si tendintele din ultimii cinci ani pentru fiecare regiune si tara, accesati: http://connected-consumer.gfk.com/connected-consumer-index/

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro