Sari direct la conținut

Transgaz nu a luat in calcul recuperarea unor sume in cazul iesirii din asocierea consortiului Nabucco

HotNews.ro

Transgaz nu a luat in calcul posibilitatea de a recupera din pierderile care ar rezulta in urma iesirii din asocierea in consortiul Nabucco, se arata intr-un comunicat transmis BVB prin care raspunde unor intrebari ale actionarilor. Compania va cheltui pana la 6,6 milioane de lei in plus fata de 110,7 milioane de lei, provizionul de depreciere a unor imobilizari financiare de 110,7 milioane lei, reprezentand contributia Transgaz la capitalul social al consortiului Nabucco.

„Avand in vedere incertitudinea monetizarii activelor financiare ale companiei Nabucco Pipeline International GmbH, provizionul pentru deprecierea imobilizarilor financiare a fost constituit la nivelul contributiei efective a SNTGN Transgaz SA la capitalul social al Nabucco Pipeline International GmbH si nu a luat in considerare probabilitatea unor vanzari efective de active reziduale ale companiei in care suntem asociati”, este raspunsul la o intrebarea daca la calcularea provizionului pentru deprecierea unor imobilizari financiare a fost luata in calcul recuperarea unor sume.

De asemenea, actionarii au intrebat care sunt masurile concrete ale Consiliului de Administratiei si conducerii executive pentru atenuarea efectelor provizionului asupra rezultatelor financiare. Reprezentantii Transgaz au afirmat ca sunt analizate cu prudenta scenariile posibile privind diminuarea efectelor inregistrarii provizionului de depreciere asupra rezultatelor financiare ale companiei, scenarii ce iau in considerare optimizarea nivelului si structurii cheltuielilor operationale. Masurile concrete urmeaza sa fie detaliate in planul de administrare care se va intocmi de catre Consiliul de Administratie.

„Potentiale alte cheltuieli in sarcina SNTGN Transgaz SA Medias, ce decurg din calitatea de asociat in cadrul companiei Nabucco Gas Pipeline International GmbH, reprezinta in principal costuri cu rezilierea tuturor contractelor aflate inca in derulare (contracte de consultanta, contracte de inchiriere a spatiilor pentru birouri, contracte leasing autoturisme s.a.), costuri privind personalul, costuri privind arhivarea si gestionarea bazei de date si documente ale companiei Nabucco Gas Pipeline International GmbH si ale companiilor nationale Nabucco”, au mai raspuns reprezentantii Transgaz fiind intrebati in ce constau obligatiile ramase in sarcina companiei, in calitate de asociat in cadrul proiectului, obligatii care implica cheltuirea sumei de 6,6 milioane de lei.

Transgaz mai arata ca exista suficiente premise pentru elaborarea unui buget de venituri si cheltuieli rectificat pentru 2013.

Transgaz a anuntat, pe 26 iulie, ca va inregistra un provizion de depreciere a imobilizarilor financiare de 110,7 milioane de lei, reprezentand contributia companiei la capitalul social Transgaz. In plus, Transgaz va inregistra si alte cheltuieli rezultate din obligatiile ce-i revin in calitate de asociat si care sunt estimate ca nu vor depasi 6,6 milioane lei.

Reamintim ca la sfarsitul lunii iunie, Consortiul Shah Deniz a ales proiectul gazoductului Trans Adriatic Pipeline (TAP), in defavoarea proiectului Nabucco, pentru transportul gazelor naturale spre Europa via Grecia si Italia. Nabucco Vest si Trans-Adriatic Pipeline erau singurele doua proiecte care concurau pentru furnizarea de gaze naturale din Azerbaidjan in Europa. Transgaz este actionar in Nabucco.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro