Sari direct la conținut

Turcii ii acuza pe stelisti de dopaj

HotNews.ro

Steaua-Besiktas a fost un meci fara istoric. Steaua s-a impus categoric, atat prin rigoarea tactica, dictata de Zenga, cat si prin inspiratia de moment a lui Neaga & Co. Golul turcilor a demonstrat ca educatia lor sportiva tine de preistoria fotbalului.

In orice meci din Europa, fie el chiar si finala Champions League, cu miza bine cunoscuta, in situatia in care un jucator este lovit, adversarul arunca mingea in aut, pentru a o primi la randul sau de la adversar. Turcii s-au comportat intr-un mod care demonstreaza ca mai au mult pana a ajunge la valorile fair-play-ului.

De altfel, vazand isteria si fanatismul suporterilor din Istanbul, ce tin pe undeva de fundamentalismul taliban religios, am inteles inca o data de ce cancelariile europene au atatea reticente in primirea turcilor in Uniune. Am fost uimit sa vad la tribuna presei asa-zisi ziaristi turci imbracati in echipamentul lui Besiktas. Comportamentul lor nu diferea cu mult de cel al fanaticilor suporteri.

Cand am citit cronicile lor, mi-am dat seama ca nu au nici o legatura cu profesia pe care o uzurpa.

Am aflat de la un descreierat ca fotbalistii Stelei erau drogati, un alt tembel afirma ca Steaua este una dintre cele mai slabe echipe pe care le-a vazut, pe care o pot invinge nu stiu cate echipe din campionatul turcesc (probabil ca a uitat nu numai ca Steaua a invins-o pe Besiktas, dar le-a eliminat si pe Galatasaray, si pe Fenerbahce, fara a avea echipa de aur).

Un alt zootehnist sustine ca jucatorii Stelei au alergat ca niste vaci nebune si insultele pot continua la nesfarsit. Cam atata au inteles distinsii ziaristi turci din meciul de joi seara. Concluzia este ca, daca ar fi sa insumam atitudinea spectatorilor, ziaristilor si fotbalistilor, am putea intelege de ce Turcia se afla la o prapastie distanta de Europa.

P.S.: Declaratiile nesabuite ale lui Zicu si Pancu au demonstrat ca sunt doar in gura tari, iar pe teren, simple trompete. Publicul din Ghencea a fost ingaduitor cu amandoi. Benerele de la Parma si fluieraturile din Ghencea au reprezentat numai niste piscaturi, nesimtite de obrazul gros al celor doi papitoi.

Se poate observa ca, in ciuda faptului ca a fost insultat de multi tucalari si de tot felul de neaveniti, iata ca MM Stoica a avut dreptate atat cu aducerea lui Zenga, cat si cu cea a lui Dorinel.

Am inteles ca, inainte de a intra in puscarie pentru tepele de la Suceava, in loc sa-si taie venele, si le-a lasat lungi, si, in timpul partidei din Ghencea, Vova Cohn a avut o seara de vizionare a unor partide ale echipei Dinamo. Sa fi pastrat oare casetele cu albanezii de la 17 Nentori Tirana si cu pescarii de la Knatspirnufelag?

Gabriel G. Stanescu

Gardianul – 27 noiembrie 2004

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro