Sari direct la conținut

Un proiect de lege care sa reglementeze achizitia cartelelor pre-pay ar putea intra rapid in circuitul de avizare – ministrul Comunicatiilor

HotNews.ro
Marius Bostan, ministrul Comunicatiilor, Foto: AGERPRES
Marius Bostan, ministrul Comunicatiilor, Foto: AGERPRES

Un proiect de lege care sa modifice regimul de achizitie a cartelelor pre-pay este intr-o „forma finala” si ar putea intra in regimul de avizare, a declarat luni, la Digi 24, ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan.

„Legea privind cartelele pre-pay si accesul la wi-fi fara declinarea de identitate e o lege importanta care ar micsora fereastra prin care persoane rauvoitoare ar putea utiliza tehnologia pentru a face rau”, a spus ministrul Comunicatiilor, la o zi dupa ce premierul Dacian Ciolos a declarat ca „au fost chiar folosite in ultima vreme cartele din Romania in pregatirea unor atentate in alta parte in UE tocmai pentru ca exista aceasta flexibilitate in Romania”, respectiv posibilitatea de a cumpara astfel de cartele telefonice fara act de identitate.

„Exista grup de lucru inter-institutional care lucreaza la acest proiect de lege care e intr-o forma finala si ar putea fi pregatit pentru a intra in regim de avizare”, a spus ministrul Comunicatiilor, precizand ca „toate chestiunile neconstitutionale au fost eliminate”, in conditiile in care o prima forma a legii a fost respinsa anul trecut de Curtea Constitutionala.

Intrebat cum se va proceda in continuare, ministrul a vorbit despre „un simplu control de identitate, sa dai datele din buletin pe baza actului de identitate”.

„Orice om onest care nu vrea sa foloseasca in sens rau o cartela e normal sa spuna”, a argumentat Marius Bostan. Intrebat cine va face aceste verificari, ministrul a raspuns: „Operatorii de telefonie mobila prin dealerii pe care ii au”.

Bostan a vorbit si despre „o perioada de tranzitie ca cei care detin deja cartele sa fie necesar sa se autentifice”.

Marius Bostan estimeaza numarul cartelelor pre-pay folosite in tara si strainatate „de ordinul milioanelor, depasesc probabil si zece milioane”, dar „multe sunt inactive”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro