Utile: Care este cel mai hrănitor aliment; Ce trebuie să știm despre efectele seleniului în organismul uman; Cinci obiceiuri proaste care îți distrug rinichii
Care este cel mai hrănitor aliment. Un singur ou conţine, în cantităţi mici, toate vitaminele şi mineralele de care are nevoie organsimul zilnic, inclusiv calciu, fier, potasiu, zinc şi magneziu. Aceste substanţe se regăsesc în gălbenuş, în timp ce albuşul conţine doar proteine. Din cele mai vechi timpuri, ouăle au asigurat o parte a dietei umane. În ultimele câteva decenii însă, reputaţia lor a fost pusă sub semnul întrebării, ajungând să piardă teren în faţa altor alimente din cauza colesterolului pe care îl conţin, scrie gayot.com. Noile cercetări arată că ouăle oferă beneficii esenţiale creierului, ochilor şi inimii, fără nici un impact negativ semnificativ asupra colesterolului. Cu toate ca gălbenuşurile de ou conţin colesterol, cercetătorii cred acum că nivelurile de grăsimi saturate din dietă au cel mai mare impact asupra nivelului de colesterol din sânge, care se presupune că prezice riscul bolilor cardiace. Colesterol ce se găseşte în ouă este absorbit în intestin, ceea ce face ca impactul său asupra colesterolului din sânge să fie neglijabil. Cu cât asigurăm necesarul de colesterol cu atât mai puţin produce organismul. Un studiu al Universităţii Harvard a constatat că persoanele care au consumat nu mai mult de un ou pe zi aveau un nivel mai scăzut al colesterolului faţă de cele care au exclus acest aliment, scrie Adevărul.
Ce trebuie să știm despre efectele seleniului în organismul uman. În viața de fiecare zi, stresul și oboseala sunt factorii care ne crează probleme. Pe această temă, nutriția sporită cu seleniu a atras atenția cercetătorilor din diferite țări. Mai mult, studiile efectuate de cercetătorii americani scot în evidență faptul că seleniul revigorează organismul uman și reprezintă un pas uriaș în prevenirea cancerului, a diverselor forme de cancer. Mai mult, acest oligoelement este un important factor protector în cazurile de hipertensiune, atac de cord, apoplexie și nefrită. În același timp, folosirea corectă în dietă a seleniului poate să încetinească procesul de îmbătrânire, scrie Click.ro.
Cinci obiceiuri proaste care îți distrug rinichii. Rinichii ajută la eliminarea excesului de apă din organism și a toxinelor. In cazul in care rinichii nu functioneaza optim, substantele reziduale si lichidele raman in organism si cauzeaza edeme la nivelul membrelor, dificultati de respiratie si dificultati de golire a vezicii urinare. Ca rinichii să funcționeze corect e indicat să evitați obiceiurile dăunătoare, scrie Doctorul Zilei.
7 moduri în care putem evita răceala. Perioada de iarnă ne dă deseori bătăi de cap, iar pentru a-i face față trebuie să avem un sistem imunitar cât mai puternic. Deoarece este mai bine să prevenim decât să tratăm, iată 7 moduri în care putem evita răceala. Nas înfundat, durere în gât, frisoane… Știm cu toții simptomele răcelii care ne scot din ritm exact atunci când ne este lumea mai dragă. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să avem un sistem imunitar puternic și o stare de sănătate generală bună. Pentru asta este nevoie să cunoaștem aceste 7 moduri în care putem evita răceala, scrie Unica.
Simptomele care pot prevesti cancerul de stomac. Deși nu prezintă simptome evidente care ar putea să-ți dea de gândit, există însă câteva indicii care te pot ajuta să identifici cancerul de stomac din timp, de aceea este bine să le acorzi atenție. Deși sângele în scaun nu reprezintă neapărat un indiciu în cazul cancerului de stomac, deoarece poate fi asociat și cu alte afecțiuni medicale, acesta poate fi un simptom în stadiile timpurii sau mai avansate ale cancerului la stomac, scrie Clicksănătate.ro.