Sari direct la conținut

Utile: Ce efecte are glutenul în organismul tău şi cu ce îl poţi înlocui; Care sunt modalităţile simple pentru a elimina stresul; Greșeli majore, care îți pot îmbolnăvi rinichii!

HotNews.ro
Sanatate, Foto: Colaj foto
Sanatate, Foto: Colaj foto

Care sunt modalităţile simple pentru a elimina stresul. Se pare că organismul nostru are un “buton”prin care se eliberează stresul. Între tendoane, două, trei degete deasupra interiorului încheieturii este un punct numit „pericardium 6” (PC6). În situaţiile stresante, spun studiile, dacă apeşi cu degetul în acest punct, vei obţine un efect de calmare a sistemului nervos central. De ţinut minte! Respiră Experţii spun că atunci când ne încetinim respiraţia poţi ieşi mai rapid din starea de “ luptă sau fugi” în care intră organismal atunci când este stresat. Astfel, se pare că scade nivelul cortizolului, cunoscut ca fiind hormonului stresului, potrivit Descoperă.

Ce efecte are glutenul în organismul tău şi cu ce îl poţi înlocui. Poţi avea intoleranţă la gluten (adică te balonezi mereu, te simţi mai rău), fără să ai neapărat boala celiacă, cea care dă complicaţii (osteoporoză, cancer). Toţi digerăm glutenul prost, doar că unii nu-l tolerează. Nu doar făinoasele conțin gluten, ci și berea, sosul de soia, muștarul și chiar anumite cosmetice şi medicamente. Ciorba acrită cu borş conţine şi ea gluten, deoarece borşul la bază o maia din grâu, potrivit Click.

Greșeli MAJORE, care îți pot îmbolnăvi rinichii! Dacă ții la sănătatea lor, nu mai face lucrurile acestea! Dacă nu beți apă suficientă. În lipsa unei hidratări optime, rinichii nu mai funcționează corespunzător. Unele din principalele roluri ale rinichilor sunt să elimine din organism deșeurile metabolice și să regleze producția de eritrocite. Dacă organismul nu are destulă apă, sângele va fi mai concentrat și se reduce fluxul sangvin către rinichi. Acest lucru afectează capacitatea rinichilor de a elimina toxinele din organism, potrivit doctorulzilei.ro.

Alăptare: dietă, perioadă, beneficii. Alăptarea asigură încă din primele ore de viaţă ale bebeluşului o bună colonizare microbiană a acestuia, datorită căreia se va forma o floră intestinală ce ”va avea grijă” de sistemul imunitar al copilului, pe termen lung. Şi tot din primele momente, se stabileşte o legătură emoţională unică între mamă şi copil, alăptarea nefiind doar nutriţie, ci şi multă emoţie şi căldură. De multe ori, copilaşul doreşte să fie alăptat pentru a se simţi în siguranţă şi pentru a primi iubire, potrivit CSID.ro.

Un consum moderat de sare, 5 grame pe zi, este ideal pentru sănătatea noastră. Echipa de cercetători ai OMS a studiat, timp de nouă ani, obiceiurile alimentare ale unui număr impresionant de subiecţi. Pe parcursul cercetării, aportul de sare al celor 31.500 persoane participante la studiu a fost redus cu 15%. Concluzia studiului a fost extraordinară: accidentele vasculare cerebrale au scăzut cu un procent de 42 %, iar numărul coronopatiilor şi maladiilor vasculare s-a redus cu 40%, potrivit Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro